Nova lokacija ambulante izazvala nezadovoljstvo: Kako će se moj otac od 80 godina penjati

Čekaonica, ilustracija (Foto: Admir Buljubasic / CROPIX)

Ukoliko imate pitanje na koje ne možete od institucija nikako dobiti odgovor, javite nam se u rubriku ‘Vi pitate, mi odgovaramo’, a mi ćemo za vas pokušati doznati informacije koje vam trebaju. Pisati nam možete na mail [email protected]

Ordinacije obiteljskih liječnika nalaze se na velikom broju lokacija unutar jednog kvarta. No, s najavom objedinjavanja domova zdravlja stanovnike Nove Vesi, Medveščaka, Medvedgradske, Sinkovićeve i okolnih ulica ovih dana je dočekao hladan tuš.

Kako nam je javio čitatelj, ambulanta obiteljske medicine iz Nove Vesi preseljena je na novu lokaciju, i to ni manje ni više nego na brdo iznad ovih ulica. Tu nije kraj pacijenata ovih ambulanti, naime ambulante se neće vraćati na staru adresu.

Kako kaže čitatelj njegov otac koji ima 80 godina nikako neće moći sam kod svog liječnika, jer ili mora po velikom broju stepenica ili uz brdo što je prenaporno za njegove godine.

Čekaonica Doma zdravlja, ilustracija (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Zbog urušavanja stropa ambulanta je izmještena

Pitali smo nadležni Grad Zagreb planira li se vraćanje ambulante na staru adresu?

„Dana 13. svibnja 2024., u Domu zdravlja Zagreb-Centar na adresi Nova Ves 36 gdje su djelovale dvije ordinacije opće/obiteljske medicine i patronažna služba, došlo je do urušavanja stropa. Nažalost, zbog sigurnosti pacijenata i zdravstvenih djelatnika, tamo više nije bio moguć nastavak obavljanja zdravstvene djelatnosti“, objašnjavaju u Gradu.


Dodaju da kako bi se osigurao kontinuitet zdravstvene zaštite, nastavak rada liječnika i sestara je organiziran na lokaciji M. Šufflaya 2, o čemu su građani odmah informirani na samim ordinacijama i na internetskoj stranici Doma zdravlja Zagreb-Centar.

Zbog uključene klime proživjela pakao, riječi liječnika je šokirale: ‘Nikad nije bilo tako’

Građani će morati u ambulantu na drugu lokaciju

Radi se o prostorima koje se nalaze u istoj Gradskoj četvrti (Gornji grad-Medveščak) kao i Nova Ves 36, a međusobno su udaljene 650 metara.

„To je samostojeća zdravstvena stanica u kojoj već djeluju tri ordinacije opće/obiteljske medicine, dvije stomatološke ordinacije i ljekarna. Također, ordinacije na Novoj Vesi 36 nalazile su se u visokom prizemlju višestambene zgrade kojima je zbog stepenica bio otežan pristup osobama smanjene pokretljivosti koje nisu imale sanitarni čvor za osobe s invaliditetom“, poručuju iz Grada.

Isto tako, na lokaciji M. Šufflaya 2 su za pacijente osigurana parkirna mjesta dok ih na Novoj Vesi 36 nema. „Svjesni da nekim našim sugrađanima, pogotovo starije životne dobi, to može predstavljati teškoće, upravo radi zaštite sigurnosti kako pacijenata tako i zdravstvenih djelatnika, nadamo se razumijevanju u ovim okolnostima“, zaključuju u Gradu.


Komentari