Najpoznatiji ZET-ovac objavio novu snimku: ‘Ovo je užas, riskantno za ljudski život’

Glavni kolodvor (Foto: ZET)

Najpoznatiji ZET-ov zviždač Neven Brnjas objavio je na društvenim mrežama zabrinjavajući video u kojem je pokazao puknuće tramvajske pruge u blizini Glavnog kolodvora.

“Pogledajte ovo ljudi moji, ovdje ima tri-ćetiri metara razmaka. Majko mila, što je ovo? Pa ovo je riskantno i za ljudski život. Čak se jedna uzdigla, a druga spustila”, govori Brnjas.

U jednom trenutku snimio je i tramvaj dok je prolazio preko puknuća.

“Pogledajte kako tramvaj poskakuje. Ovo je užas, horor. Ispast će tramvaj iz šina.”

@nevenbr♬ original sound – Neven Brnjas

‘Pruga je u katastrofalnom stanju’

Kako nam je Brnjas rekao, na slične prizore naišao je u blizini Branimirove te u smjeru Dupca.


@nevenbr♬ original sound – Neven Brnjas

Tramvajska pruga je u katastrofalnom stanju diljem grada. To se zadnji put kompletno obnavljalo još dok je bio Bandić”, govori nam.

“Stvar je u tome da oni to bruse pomoću nečeg što zovu grunf, a prije su čak koristili obične brusilice. Zavariva se i brusi samo izvana, a trebalo bi se i od ispod, ali to zahtijeva da se područje oko tračnica prokopa pa im je lakše posao obaviti samo površinski, izvana.”

‘Potrebno je termitno zavarivanje’

“Tračnice bi se također trebale termitno zavarivati. To je specifičan način zavarivanja taljenjem, ali oni taj princip ne koriste. Odnosno, koristili su ga kad su radili novu prugu, ali termitno varenje ne bi se trebalo samo koristiti za nove pruge, već i za sanaciju postojećih”, pojašnjava.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme zabilježen je veći broj iskakanja tramvaja iz tračnica. Nedavno je došlo do iskakanja tramvaja u blizini Zapadnog kolodvora, a zbog svega je došlo do velike prometne gužve, koja je trajala satima. Do iskakanja tramvaja iz tračnica došlo je i u blizini Glavnog kolodvora te na okretištu Črnomerec.

Iskaču po cijelom gradu, prvo kolodvor gdje sam upozorio, pa onda Jakićeva, a pruga u očajno lošem stanju i autobusi nam gore po gradu”, zaključio je Brnjas.

Opet iskočio tramvaj iz tračnica, nastao kaos: ‘Igramo rulet. Tko će biti prva žrtva?’


Komentari