Mladić objavio koliko mjesečno troši na hranu, pa dobio salvu kritika: ‘Pa gdje ti to jedeš’

Građani u kupovini namirnica ilustracija (Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX)

Stopa inflacije u današnje vrijeme ne raste više kao donedavno. Ali, raste i dalje. A to znači da nam još uvijek poskupljuje baš sve. Od cijena nekretnina i najma istih, troškova režija, komunalnih usluga, ali i životnih potrepština. Hrana je sve skuplja, cijene pojedinih proizvoda na policama rastu u galopirajućem ritmu.

Na jednom od hrvatskih subreddita povela se rasprava na temu mjesečnih troškova na hranu. Kućni budžeti s prosječnim ili ispodprosječnim plaćama teško podnose brojne izdatke, a i ova je tema polučila razmišljanja s oba kraja aspekta. Jedni troše puno, jer puno i imaju. A onaj tko malo ima, jasno je, ne može trošiti nego – malo.

Uglavnom, pitanje koliko tko troši na hranu u svojim odgovorima krije i neke zanimljive misli. Pa, hajmo ih pročitati.

Pazite što kupujete i što jedete (Foto: Pexels)

Trudimo se jesti kvalitetno

“Živim sama, Zagreb. Uz kuhanje doma, naručivanje dostave te izlaske u restoran, slastičarnu, fast food itd., do nekih 500 eura mjesečno. Puno, ali puno jedem te volim kvalitetno pojesti. Ovako na mjesečnoj bazi do 250-300 eura potrošim samo na namirnice za kuhanje i dosta mi ode na kvalitetno meso, povrće, sir, mlijeko jer sve uzimam domaće”, napisala je jedna korisnica Reddita.

“Nas je troje, od toga dijete 2 godine i mislim da smo na 300 eura mjesečno s tim da meso ne kupujemo nego nam šalju rodteilji i deda sa sela. Ali mi ne konzumiramo grickalice, raznorazne namaze, sokove, nareske. Uglavnom voće i povrće, zbog male se kuha svaki dan, variva su 3-4 puta tjedno a to stvarno nije skupo. Muž nije neka izjelica, taj na poslu uopce ne jede nego tek doma”, dodaje druga.

U uvodnom postu na kojem je i počela ova tema korisnik je napisao da na hranu mjesečno troši 400 eura.


Hane ni na vidiku: Isplivale fotografije Graše u društvu poznate Hrvatice

“Kakvih 400 eura?”

“Ja imam 22 godine i živim s roditeljima, trudim se potrošiti 400 eura max mjesečno na hranu, iako u tih 400 eura i računam izlaske, ali pošto sad radim po cijele dane ne izlazim baš toliko, a i nemam puno slobodnog vremena u danu pa mi se niti neda ništa sam kuhati. Večinom potrošim 10-14 eura dnevno na dva konkretna obroka vani ili tipa pojedem nešto doma ako mama skuha pa naručim jednom sam”, napisao je.

Oni korisnici Reddita koji su komentirali njegov post, mahom su ga zbog toga kritizirali. “Živim sama, kuham i trošim do 150 eura mjesečno. Kakvih 400 eura, pa gdje ti to jedeš.”

“Moraš kuhati doma. Nakon što su krenuli regulirati cijene nemoguće je da potrošim više od 200 eura mjesečno za hranu a jedem 3000 kalorija na dan. Kad bi jeo vani ili naručivao jednom dnevno došlo bi me 600 eura mjesečno”, napisala je jedna osoba.


Komentari