Kaos u ZET-u, vozač izletio za ljudima: ‘To u tramvaju postaje ubojito oružje’

Tramvaj ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U tramvajima se može vidjeti i čudi svašta neobično, no jednoj grupi prijatelja palo je na pamet iskoristiti tramvaj za nešto neočekivano. Naime izgleda da su se poslužili javnim prijevozom za selidbu.

Skupina mladića i djevojaka u tramvaj su unijeli trgovačka kolica puna stvari te su koristili javni prijevoz kako bi stvari prebacili do druge lokacije. Sve je snimio vozač tramvaja, koji je za njima izašao iz vozila, a naveo je da su mu svoj čin opravdali time da u tramvaj smiju dječja kolica, pa zašto ne bi moglo i ovo.

“Što reći? I dalje pojedini građani misle da tramvaj služi za besplatne selidbe po gradu.
Argument: ako mogu dječja kolica, može i ovo… Dakle, još jednom: Zabranjeno je u vozilo unositi predmete koji mogu ozlijediti, ugroziti život, zdravlje i imovinu putnika, kao i prometnog osoblja”, napisao je vozač tramvaja koji vodi Facebook stranicu Treskom po Zagrebu.

Podijeljeni komentari

“Putnik u vozilo smije unositi ručnu prtljagu, dječja i invalidska kolica, sportsku opremu i drugu prtljagu koja svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika. Prtljaga koja se unosi u vozilo ne smije biti dimenzija većih od 80 × 50 × 40 cm ili teža od 30 kg. Zaključak? Metalnim kolicima za kupovinu po trgovačkim centrima nije mjesto u tramvaju”, zaključio je.

Reakcije u komentarima bile su raznolike. Neki korisnici stali su u obranu mladih i prozvali vozača za frustriranost i ZET za “uhljebizam”. Drugi su istaknuli bezobrazluk ove skupine mladih.


“Pravi poslušnik režima”, “Koja glupost koja pravila, pravila se u Hrvatskoj krše, a ako su kolica problem onda smo super država”, “I ekipa je pričekala sljedećeg vozača koji nije tako isfrustriran te se normalno otpeljala” bili su komentari koji su vozača zasuli “hladnim tušem”.

‘Stjerala bih ga van samo radi toga’

“Naprosto je nevjerojatno da pojedinci ovdje ne vide problem i sr*nje koje se potencijalno može dogoditi u slučaju naglog kočenja kad ovakvi predmeti postaju katapult”, “Stjerala bih ga van i samo radi kave u ruci. Odlični su mi ti kaj baš moraju piti kavu i jesti u punom tramvaju”, “Podrška vozaču. Ova vrsta kolica definitivno je u tramvaju ubojito oružje. A ekipa, kada je već ukrala kolica, može ih i gurati sama cestom, a ne ugrožavati druge”, “A čuj mulce, kavica u rukama i vozi, pa do kud seže ta lijenost, kaj vas 6 nemre to nosit?”, neki su stali na stranu vozača.

Zagrepčanina zgrozilo ponašanje žene u tramvaju: ‘Vani pada kiša, a ona ulazi i strese to po nama’

Na istoj stranici ranije je objavio edukativni video iz Praga koji upozorava na rizik unošenja kolica u tramvaj.


Komentari