Izluđena Zagrepčanka iz centra grada: ‘Pile mi živce svakih par minuta, kao iz horor filmova’

Foto: Zagreb.info

Iznervirana svakodnevnom situacijom u kvartu u kojem živi, jedna Zagrepčanka odlučila je javno podijeliti svoju problematiku te upozoriti gradske vlasti na još jedan problem u zagrebačkom javnom prijevozu.

“Živim u centru grada, na Trgu žrtava fašizma i zadnje dvije godine radim od doma. Bila sam presretna da mi je poslodavac to omogućio, ali sve više razmišljam da se vratim u firmu. Dakle, ova škripa, cviljenje tramvaja koji kruži oko Džamije je toliko frustrirajuće da se uopće ne mogu koncentrirati na posao. Pile mi živce svake dvije do tri minute”, započela je svoju priču, te nastavila.

Tomašević oduševljen polovnim tramvajem, Zagrepčani kontriraju: ‘Taman za Tehnički muzej’

Stvarno kao u 19. stoljeću

“Škripi tramvaj i po noći, ali nekako sam se već navikla, i rjeđe su linije. Najgore mi je po danu, kada trebam imati maksimalnu koncentraciju zbog posla. Znam da je stanje s našim javnim prijevozom koma, ali ovo je stvarno kao u 19. stoljeću.

I to u samom centru grada. Pa zar ne mogu nekako podmazati te kočnice, diskove, te tračnice, sigurno postoji neko rješenje. Ovo je kao iz horor filmova, prestrašno, izluđujuće”, ogorčeno je napisala Zagrepčanka.


Tim povodom mi smo upitali ZET zašto se to događa i može li se situacija barem malo ublažiti. Evo što su nam odgovorili.

Građani o ‘novim’ tramvajima: ‘Točno znam kaj bi napravil Tomašević da je tak nešto uveo Bandić’

Poduzimaju se radnje

“Tračnička podloga je specifična, a do škripanja ili sličnih zvukova prilikom prolaska vozila najčešće dovode vremenske prilike, poput veće vlage u zraku ili padalina te posljedično sušenje pruge, a što se ne može u cijelosti izbjeći.

No, kontinuirano se poduzimaju radnje od strane nadležne službe kako bi se situacija učinila što boljom. Tako se pruga podmazuje i prema potrebi brusi, što su konkretne aktivnosti kojima se mogu ublažiti slične pojave. Služba zadužena za održavanje tramvajske infrastrukture obuhvatit će navedenim aktivnostima i predmetnu lokaciju”, odgovorili su iz ZET-a.


Komentari