Iz mesnice u Dubravi reagirali na optužbu Zagrepčanke da varaju kupce: ‘Zar zbilja to mislite’

Mesnica u Dubravi (Foto: čitateljica)

Neki dan nam se javila čitateljica koja se požalila da su je u jednoj mesnici u Dubravi prevarili. Rekla je da su je prevarili na dva načina, tako što su na vagu stavili teški papir, i tako što su joj jeger naplatili po cijeni češnjofke.

Odmah smo se obratili obiteljskoj mesnici u kojoj je žena doživjela ovu situaciju, a oni su brzo odgovorili i objasnili kako je riječ o ljudskom propustu koji se u moru kupaca može lako dogoditi.

“Najprije žalimo što se čitateljica nije obratila direktno nama jer bi svakako dobila ispravak računa, i kao znak isprike mali znak pažnje u obliku bilo kojeg proizvoda iz naše ponude što je uvijek uobičajena praksa ako se dogodi bilo kakva vrsta pogreške u radu, vrlo rijetko doduše, ali tko radi taj i griješi”, započeli su s prijedlogom isprike.

Mesnica ilustracija (Foto: Unsplash)

‘Greška koja se može dogovoriti svakome’

“Naša mesnica na tržnici u Dubravi poznata je već više od desetak godina koliko smo već tamo, i svi koji nas znaju reći će koliko je uvijek nagužvano ispred našeg prodajnog mjesta, dnevno kroz naše ruke prođe nekoliko stotina kupaca, ponekad je toliko posla da naši vrijedni djelatnici trče na sve strane kako bi svi bili posluženi uz što manje čekanja u redu”, rekli su da je riječ o mesnici s dugom tradicijom i brojnim stalnim mušterijama.

“Zbilja mislite da se u toku takvog posla ne može dogoditi pogreška? Kliknuti na ekranu vage pogrešnu šifru, što je ovdje očito, je zaista greška koja se može svakom dogoditi, potpuno nenamjerna i u prirodi i opisu ovog radnog mjesta, moguća. Ispričavamo se zbog propusta naše djelatnice, i što ni ona ni gospođa nisu uvidjele tu pogrešku na licu mjesta”, obrazložili su.

“Drugi komentar vezan uz papir, Vaša čitateljica nije usput prokomentirala vrećicu u kojoj je dobila meso a nije joj bila naplaćena? Najlakše je izvlačiti samo negativne stvari iz konteksta, a ove pozitivne zanemarujemo. Šteta, jer našim kupcima rado poklonimo vrećice, što je u ostalim trgovinama zaista nemoguće doživjeti”, prokomentirali su.


Radnik trgovačkog lanca priznao: ‘Evo što radimo s mesom kojem istekne rok trajanja’

‘Već druga generacija obitelji vrijedno nastavlja’

“No dobro, mi smo i dalje tu za naše kupce do kojih nam je stalo i zbog kojih vrijedno i marljivo nastavljamo dalje raditi ovaj posao, već druga generacija ove obitelji vrijedno nastavlja svaki dan na stolove naših kupaca donositi svježe i kvalitetno meso, domaće i tradicijske proizvode, i nadamo se da je ovaj svijet ipak malo bolje mjesto, ne toliko ispunjen negativom”, zaključili su svoj odgovor.

Doista je moguće da se u brzini ovakav propust dogodi bilo kome. Međutim neke mesnice provode prakse koje su upitne, za što je primjer jedna mesnica iz Srbije čije je tajne otkrio jedan njihov radnik. Više o tome pročitajte ovdje.


Komentari