Htio se preseliti u Zagreb pa ga šokirala jedna stvar: ‘Ovo što sam vidio je katastrofa’

Foto: CROPIX / Nera Simic

O cijenama najma stanova, koje su u jeku inflacije otišle u nebo, u posljednje vrijeme sve se više priča. Mnogi građani muče se s pronalaskom isplativog smještaja za sebe i svoju obitelj, a isti problem ima i jedan korisnik Reddita, koji se planira preseliti u Zagreb.

“Molio bih pomoć – imate li ili znate kakav pristojan stan da se iznajmljuje? Do 40ak kvadrata, za jednu osobu, samo da je civilizirano (ne iz 80-ih), a da cijena nije 2+ rate kredita”, započeo je u objavi.

“Razmišljam o preseljenju u Zagreb, kao fresh start, a ovo što sam dosad vidio da se iznajmljuje je blago rečeno katastrofa. Ili su rupetine, ili cijena kao da su penthousei”, požalio se.

Stan za najam
byu/left_HR inzagreb

‘Iznajmljuju šupe’

U komentarima su mu se odmah javili brojni Zagrepčani sa savjetima.


“To ti je najbolje gledati po grupama na Fejsu i Njuškalu, ali moraš onda stalno gledati jer što god da je normalno se iznajmi za čas, a ostali iznajmljuju šupe za 700 eura”, napisala je komentatorica.

Student na Trešnjevci unajmio stan iz pakla: ‘Jednom se frend od straha sakrio u ormar’

“Ako ti nije skroz bitno da si unutar Zagreba, pogledaj si okolicu. Naravno ako imaš auto, iako za tipa Veliku Goricu ti možda i ne treba, samo onda sretno s tim ZET busevima”, dodao je komentator.

Cijene nekretnina u Zagrebu za mnoge su previsoke (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

“Ja imam sreće da unajmljujem stan za 400 era na Kajzerici, renoviran unutar koje godine i imam parkirno mjesto pod rampom. Nije nemoguće. Oglasi, poznanici i puno kopanja”, jedan je od komentara.

“Raspitaj se među prijateljima i poznanicima. Možda netko zna nekog tko iznajmljuje i dao bi ti za jeftinije”, savjetovao ga je građanin.


Komentari