Građanka pobjesnjela zbog ponašanja poštara: ‘Rekli su mi da angažiram odvjetnika’

Poštar, ilustracija (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Život bez poštara bio bi gotovo nezamisliv. Sva pisma, računi, dostave i slično ne bi imao tko dostaviti na naše adrese. No, ponekad ni oni nemaju svoj dan te naše pošiljke završe gdje ne bi trebale ili pak u obližnjoj pošti. Mi smo vas pitali koliko ste zadovoljni uslugama poštara u svojim kvartovima, a vaših odgovora bilo je mnogo te su bili poprilično različiti.

“Super, dečki rade svoj posao”, “Poštar s Ferenščice je najbolji!”, “Vrlo smo zadovoljni. Naš poštar je ok”, “U Kikićevoj najbolji poštar”, “Ja sam jako zadovoljna svojim poštarom, uvijek sve kvalitetno i brzo odradi”, “Prezadovoljna, uopće ih ne viđam”, “U Sesvetskom Kraljevcu super poštar”, “Najbolji”, “Prezadovoljna”, samo su neki od komentara sretnih Zagrepčana.

Zagrepčani nisu presretni poštarima

No, nije svima tako bajno, neki pak ističu kako im pošiljke ne dolaze na vrijeme ili kako ih ponekad niti ne uspiju dočekati – iako su cijelo vrijeme kod kuće.

“Pošta mi se vraća pošiljatelju iako čekam u stanu. Čak i preporučena”, napisala je jedna Zagrepčanka, na što joj je ubrzo stigao odgovor: “Točno. I ako idete reklamirati, na kraju vas traže da angažirate odvjetnika. Kome se da oko toga angažirati odvjetnika?! Isto iskustvo imam kao i vi”, napisao je jedan korisnik Facebooka.

“Stari poštar koji već par godina radi u našoj ulici je super dečko, ali kada je njegova zamjena, užas. Ne zato što ne znaju već zato što to rade preko glave i nije ih briga di završe pisma”, požalila se druga Zagrepčanka. Neki su se našalili: “Odličan je i više ne pije”, a drugima nije bilo do smijeha.


Opasna navika vozača kida živce Zagrepčanima: ‘Koliko sam samo puta skoro poginuo’

‘Koma’

“Nikako”, “Užas”, “Najbolje je kad ga nema”, “Pošta se ne dostavlja po dva tjedna, prođu rokovi za plaćanje, nalazim poštu iz drugih ulica, uglavnom užas”, “Poštar nigdje na vidiku, mjesec dana čekam poštu”, komentirali su nezadovoljni Zagrepčani.

“Špansko, koma, u kaslić ubaci tuđe i moju obavijest, a ni ne zvoni… Računi jednom u 14 dana, preporučena pošta kasni”, požalila se jedna Zagrepčanka iz Španskog. Sličan problem ima i stanovnik Maksimira, odnosno Ravnica: “Ovo nema smisla. Ostavi poštu iz dugih ulica i ode.”

Jednu Zagrepčanku najviše smeta što plati dostavu, a na kraju sama mora po paket: “Nikako, nikad ne pozvoni da uruči poštu ako je preporučena ili neki paket, samo ostavi ceduljicu pa moram na poštu, platiš dostavu, a na kraju sam moraš po paket”, požalila se.


Komentari