Godine čekanja: Rješava li se konačno dugotrajni problem s vodovodnim priključcima u Maksimiru

Radovi, ilustracija (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Ukoliko imate pitanje na koje ne možete od institucija nikako dobiti odgovor, javite nam se u rubriku ‘Vi pitate, mi odgovaramo’, a mi ćemo za vas pokušati doznati informacije koje vam trebaju. Pisati nam možete na mail [email protected]

Stanovnici u Maksimiru, konkretno u Oboju, javili su nam se s problemom koji traje godinama. Njih zanima kada će krenuti izgradnja vodovodnog priključka na adresi Oboj, gdje se nalaze tri obiteljske kuće i koriste vodovodni šaht od 1960. godine zajedno s NK Maksimir. U šahtu su dva vodomjera, a svaki objekt ima svoj vodomjer.

U listopadu 2016. godine predani su zahtjevi VIO-u za pojedinačne priključke zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom. Uvidom na terenu ustanovljeno je da tamo prolazi magistralni vodovod (cijevi širine 500 mm) iz kojeg nije dopušteno izvoditi pojedinačne priključke te je potrebno napraviti rekonstrukciju cjevovoda.

Vodovod kreće u obračun s ilegalnim korisnicima: Popust za one koji se odmah priključe

Ni glasa o rekonstrukciji vodovoda

Naši čitatelji kažu kako su uvršteni u program malih komunalnih akcija Gradske četvrti Maksimir za 2017. godinu, za što su bila osigurana i sredstva. Godinu dana kasnije iz Vodovoda i odvodnje potvrđuju da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju završena te je projekt proslijeđen javnoj nabavi.


Od tada se ništa nije pomaknulo, stanovnici ne mogu dobiti informaciju u kojoj je fazi ovaj projekt pogotovo jer se sada na području Maksimira rekonstruira vodovod.

Iz Zagrebačkog holdinga su nam rekli da je korisnicima na adresi Oboj osigurana redovna opskrba vodom putem zajedničkog priključka sa NK Maksimir te podmiruju trošak vlastite potrošnje vode prema zasebnom brojilu.

Gradska tvrtka Vodovod i odvodnja (Foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

Stiže zaseban priključak

Što se tiče izgradnje zasebnih priključaka, kažu da je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Oboj do kućnog broja 3, odnosno 3B u dužini od 325 metara te rekonstrukcija postojećih cjevovoda u ulici Oboj u dužini od 788 metara dio su pokrenutog projekta „Izgradnja (produženje) vodoopskrbne mreže na području gradske četvrti Maksimir“ u sklopu programa Voda u svako kućanstvo.

„Trenutno je u tijeku tehnička usklada Glavnog projekta za izgradnju i rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Oboj. Izgradnji i rekonstrukciji spomenutih cjevovoda pristupit će se po ishođenju građevinskih dozvola.

Korisnici u ulici Oboj na kućnom broju 3 dobit će zasebni priključak po završetku navedenih radova“, kažu u Zagrebačkom holdingu.

 


Komentari