(FOTO) KAO U DOBRA, STARA VREMENA! Hrelić je i dalje zatvoren, ali su se prodavači snašli i premjestili na Savski nasip

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog epidemioloških mjera, sajmovi na otvorenom i dalje su pod ključem. Tako Zagrepčani već neko vrijeme ne mogu kupovati na omiljenom Hreliću. No čini se da je prodavačima dosta čekanja pa su svoju bogatu ponudu ove nedjelje izložili na Savskom nasipu.

To je očito bio pun pogodak jer su nasipom prošetali brojni građani, a svatko je mogao pronaći neki zanimljiv predmet. Tijekom prijepodneva stvorila se ogromna gužva, a prodavači su zadovoljno trljali ruke.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, Hrelić koji je trenutno zatvoren, je najveći sajam rabljene robe u Zagrebu. Prije korone, održavao se tri puta tjedno srijedom, subotom i nedjeljom čitave godine. Najveća gužva bude srijedom, a kako sati odmiču cijena drastično pada.

Smješten je zapadno od gradskog deponija Jakuševac. Zadržao je ime Hrelić po susjednom selu, koje se nalazi malo južnije i kraj kojega se prije trideset godina razvio sajam nakon što je premješten iz Heinzelove ulice.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U zlatno doba Hrelića, sajam je posjećivalo i do 40 tisuća ljudi, a s obzirom i da je ova improvizirana verzija građanima izazvala oduševljenje, ne sumnjamo da Hrelić ima budućnost i nakon popuštanja mjera.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL



Komentari