Cijenu stana u Zagrebu napumpao s 90 na 270 tisuća eura: ‘Rekao je da se ne srami’

Stanovi u Zagrebu, ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Da potraga za stanom može biti mukotrpan proces svjedoči iskustvo jedne građanke koja je na Facebooku opisala kako se šokirala zbog načina na koji neki pokušavaju zaraditi. Opisuje da je prvi stan za kupnju u Zagrebu gledala prije četiri godine i to u naselju Knežija. U pitanju je bio stan od 54 m2, na petom katu u zgradi bez lifta, iz 1968. godine.

“Oglašena cijena bila je 98.000 eura. U tom trenutku to je za mene bio poprilično visok iznos budući da sam procijenila da stan treba renovirati. U međuvremenu se dogodila pandemija, rat u Ukrajini, inflacija i to je naravno utjecalo promjenom i povećanjem cijena na tržištu”, napisala je na početku objave.

Nadalje, navela je da je u međuvremenu netko drugi odlučio kupiti taj stan i preprodati ga. “Novi vlasnik je odlučio da stan neće adaptirati. Kupio je novi kauč i bračni krevet te ga je prije nekoliko mjeseci oglasio za 170.000 eura, ako se dobro sjećam. Jučer sam slučajno opet nabasala na taj oglas i vidjela da se stan prodaje za 275.000 eura. Ne mogu vam opisati taj osjećaj iznenađenja, bespomoći i ljutnje”, objasnila je.

Nema srama

Također, navodi da je zbog cijele situacije odlučila nazvati oglašivača. Postavila mu je pitanje je li taj isti stan prije nekoliko godina kupio za 98.000 eura na što je odgovor bio potvrdan.

“Pitala sam ga je li se u međuvremenu ugradio lift. Rekao je da nije. Pitala sam ga može li mi pojasniti zašto je cijena toliko visoka. Rekao mi je da je on tako odlučio. Mirno, ali u teškoj tremi rekla sam mu da mislim kako bi se trebao sramiti. Rekao mi je da se on ne srami. To je njegov stan i on za njega može tražiti i 500.000 eura ako želi”, navodi.


Zaključuje da je situacija na tržištu nekretnina očito izvukla ono najgore iz ljudi. “Usput, vlasnik je kao naslovnu sliku oglasa, ali i kao dekorativni element na svoj zid objesio majmunčića koji nas malo nasmijava, ali nam se i malo ruga. Baš zato, ova država mora što prije reagirati i donijeti ozbiljnu stambenu politiku prije nego što izgubi svoje stanovnike”, zaključuje na kraju objave.

Kriza natjerala Zagrepčanina da iznajmi sobu u stanu u kojem živi: ‘Ovo ti je najveći problem’


Komentari