Bizaran prizor na tramvajskoj stanici šokirao stanovnike Trešnjevke: ‘Ovo više nije normalno’

Nehajska stanica (Foto: Google Maps)

Stanovnici zagrebačke Trešnjevke, koji žive u blizini tramvajske stanice Nehajska, već neko vrijeme primorani su pješačiti do obližnjih tramvajskih stajališta, budući da je spomenuta stanica u smjeru Trga bana Jelačića privremeno zatvorena zbog radova.

“Tramvaji se na stajalištu neće zaustavljati do četvrtka, 22. kolovoza, kada je predviđen završetak radova”, pisalo je na stranici ZET-a, kao i na papiru koji je bio zalijepljen na stanici, no međutim, ta obavijest je u međuvremenu uklonjena, a stanica i dalje nije u funkciji.

Iako nije potvrđen novi predviđeni datum puštanja stajališta Nehajska u promet, pretpostavlja se da bi se to trebalo dogoditi najkasnije 30. kolovoza, kada je najavljen završetak radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda od Krapinske do Nehajske.

Kaos u prometu, jedna stanica ukinuta: Mnogi građani ostali zbunjeni, zbog radova nastao kaos

‘Na WC se može čekati u sjeni’

I dok čekamo pojašnjenje Grada o ovoj situaciji, građani su na društvenim mrežama objavili i čudan prizor koji ih je dočekao na zatvorenom tramvajskom stajalištu Nehajska.


Naime, kako se na fotografiji koja je objavljena na Facebook stranici Mapiranje Trešnjevke može vidjeti, ispod nadstrešnice stanice umjesto ljudi našao se – Toi Toi zahod.

“Boje su uistinu dobro ukomponirane, a dobro je i što se na WC može čekati u sjeni, a ne na jarkome suncu”, našalili su se admini stranice pa dodali:

“Fotka je snimljena jučer (ponedjeljak, 26.08.) oko 15h, a danas (utorak, 27.08., oko 17h) je mobilni WC pomaknut izvan tramvajske čekaonice. Tramvajska stanica Nehajska, smjer Jelačić plac, privremeno izvan upotrebe radi radova na Ozaljskoj ulici”, pojasnili su.

‘Izluđuje nas ZET’

Nije dugo trebalo da Zagrepčani podijele svoja mišljenja o bizarnom prizoru.

“Ovo više nije normalno. Nije higijenski, ne bude čistoća prava iza radova”, “Mogli su stanicu preseliti privremeno zapadnije, prije semafora. užasna organizacija, nebriga za putnike, strava”, “Izluđuje nas ZET već dva tjedna s tim ukinutim stajalištem. Kao da ga nisu mogli privremeno pomaknuti. K tome, napisali su da će radovi završiti do 22. 8. Danas je 27. 8., a mi i dalje moramo pješačiti do druge stanice. Misli li itko na starije, bolesnije, invalide, roditelje s djecom u kolicima, ljude s prtljagom…”, pisali su.

Upit o situaciji poslali smo Gradu i ZET-u te ćemo njihove odgovore objaviti čim ih dobijemo.


Komentari