A KUDA ZA VIKEND? Na sat vremena vožnje od Zagreba nalazi se mjesto koje će oduševiti i male i velike!

Foto: Franjo Braim, RK Žabac, Karlovac

Ako sanjate o savršenom ljetnom izletu, provedite sunčane dane na jednoj od najljepših prirodnih lokacija, smještenoj na samo sat vremena vožnje od Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Žitna lađa Zora, Karlovac (@zitna.ladja)

Povijesni brod žitna lađa, koja plovi Kupom, pruža pravu pustolovinu i jednostavno uživanje na rijeci uz pričanje brojnih legendi, grupno kupanje na jedinstvenim lokacijama, a od sada i ronjenje u rijeci koja skriva brojna antička nalazišta kao i potopljeni brod čija se lokacija drži u tajnosti.Daleko od gradske vreve ili bučnih prometnica, na takvim mjestima nije neuobičajeno da prođu i sati bez da se čuje zvuk motora automobila. Prolijetanje vilin konjica ili bljesak vodomara koji leti iznad vode ponekad je jedina stvar koja se ovdje može usporediti s mahnitim tempom života kakav se može iskusiti negdje drugdje. Zato je odlazak na Kupu idealan bijeg iz grada, a možete i doživjeti kontinentalno ljeto u punom sjaju. Kupanje u čistoj rijeci jedinstven je doživljaj, a tamo vas uvijek čeka i žitna lađa, jedinstvena lađa iz prošlosti, zahvaljujući kojoj se vratila plovidba na rijeku Kupu nakon 150 godina.Iako je more prirodno na vrhu popisa kada je u pitanju ronjenje, rijeke su često zanemarene, a također nude fantastična iskustva. Baš poput mora, rijeke nude širok spektar izazova i uvjeta za ronjenje u što se možete uvjeriti i sami uz pratnju vrhunskih instruktora u sklopu izleta žitnom lađom.


 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Žitna lađa Zora, Karlovac (@zitna.ladja)

Voda rijeke Kupe je osvježavajuća u ljetnim mjesecima, a olupina broda stara stoljećima, čija se lokacija drži u tajnosti, izgleda kao da je potopljena tek nedavno. Kupa je mistična, mjestimično s malom strujom i zanimljivim mjestima za ronjenje koja se mogu i dramatično promijeniti nakon jake kiše te promjene brzine struje, tako da je svaki put drugačija.Postoje dokazi da boravak u blizini vode pomaže u smanjenju stresa i tjeskobe, što dovodi do zdravijeg i opuštenijeg načina života.


Komentari