Zvonimir Hodak prvi puta o pokojnoj kćeri: ‘Svašta sam razmišljao u prvim trenucima, to je šok koji ne prolazi’

Zvonimir Hodak (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Ubojstvo koje je tog 6. listopada 2008. godine potreslo cijelu državu, a najviše obitelj Hodak jer je ubijena njihova kćer Ivana Hodak, tema je treće epizode dokumentarnog serijala ‘Dosje Jarak’.

Nevina žena, u tom trenutku trudna, ubijena je na stubištu zgrade u centru Zagreba usred bijela dana, a izdahnula je na majčinim rukama, tadašnjoj potpredsjednici Vlade Ljerki Mintas Hodak.

Ubojstvo zbog kojeg su pale ministarske funkcije: Hodakovi su uvijek bili skeptični oko toga tko im je i zašto ubio kći jedinicu

‘Bolje nije mogla biti’

I nakon 15 godina ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku i dalje je obavijeno velom tajne. Mnogi i dalje ne vjeruju da ju je ubio Mladen Šlogar, beskućnik i skitnica iz Zaprešića, kod koga je pronađen pištolj i na koga su upućivali svi dokazi.

“Ja bih rekao vrlo jednostavnim rječnikom, bolja nije mogla biti. Nikada problema ni u školi ni na fakultetu”, rekao je o svojoj Ivani, njezin otac, odvjetnik Zvonimir Hodak koji je istaknuo kako ga je ubojstvo obilježilo za čitav život.


Posljednji ispraćaj Ivane Hodak, na fotografiji su njezini roditelji Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Tragedija za čitav život

“Jedan gadan šok, ali šok koji nikad ne prolazi. On je doživotan da se razumijemo. Ja mogu biti veseo, pričati viceve, igram tenis, viđam prijatelje i tako dalje, ali ono što me obilježava do kraja života to je ta tragedija.

Ja sam ostao bez svoje kćeri, moja supruga je ostala bez kćeri jedinice i to je nešto s čim se teško nositi. Treba biti hrabar. Ja sam svašta razmišljao u prvim trenucima, a onda sam rekao, ako ne možeš živjeti, onda otiđi, ali ako si odlučio živjeti, onda živi”, rekao je a voditelj Andrija Jarak ga je upitao i otkud mu snage da sve to izdrži.

“Snaga je iz Sertić Poljane kraj Plitvičkih jezera gdje sam rođen. Tvrd kamen, težak život, ništa nismo dobili na gotovo. Ni ja, ni moja majka pokojna. Ostao sam rano bez oca. Nije me život mazio i tu sam našao snagu da one krize početne noći bez spavanja – da odlučim živjeti dalje. Uz podršku, naravno, moje supruge koja je, ne smijem reći, ali puno jača od mene. Bez njezine pomoći vrlo vjerojatno ne bi danas razgovarali”, rekao je Zvonimir.

Jelena Perčin progovorila o teškom periodu: ‘Bila je to velika i prava ljubav, žao mi je što je kratko trajala’


Komentari