Znanstveno dokazano: Saznajte topi li trening prije doručka više masnih naslaga

Pixabay

Doručak je najvažniji obrok u danu te se najčešće savjetuje kako nikakve aktivnosti u danu ne bi trebale početi bez unosa hrane u naš organizam. No, neka su istraživanja pokazala kako ipak vježbanje prije doručka donosi bolje rezultate.

Naime, studija objavljena 2013. godine u British Journal of Nutrition kaže kako su muškarci koji su na traci na trčanje u 60 minuta izgubili čak 20 posto više masti ako su trening odradili na prazan želudac.

Slični su rezultati dobiveni dvije godine nakon u još jednom istraživanju. Znanstvenici su dokazali kako vježba povećava potrošnju masnih naslaga kada se obavlja prije doručka. Također, neki smatraju da trening tada može i smanjiti apetit što doprinosi mršavljenju. Prije dvije je godine jedno istraživanje pokazalo kako isto pravilo vrijedi i za žene.

No, morate imati na umu kako je trening natašte dobar ako želite gubiti kilograme. Kada je riječ o povećanju mase, rezultati će vjerojatno biti slabiti od uobičajenih treninga jer tijelo nema dovoljno energije za podizanje težina te za davanje svog maksimuma, piše emedjimurje.


Komentari