ZNANOST DOKAZALA: Ovi lijekovi naših starih najbolji su za gripe i prehlade!

Facebook

Kako biste svoj organizam učinili što jačim, trebamo ojačati svoj imunitet. To je najlakše napraviti ovim namirnicama koje su koristili i naše bake. 

Kiseli kupus tjera bolesti

Osim što je zlatna riznica vitamina C, minerala i ostalih vrijednih sastojaka, odlično čisti organizam. Stari recept glasi: jedite barem 200 grama sirovog kiselog kupusa dnevno za snagu i dobar imunitet.

Luk za zdrave žile

Narodna mudrost kaže da je mladi luk zdrav za žile, a potvrdila je to i znanost. Dakle, naše bake znale su što pričaju kada su govorile da jedemo luk jer je dobar za žile.

Hren


Za hren je dovoljno jednostavno nabrojiti njegova ljekovita svojstva: ubija viruse, bakterije ali i gljivice, čisti začepljene sinuse, ima mnogo vitamina i minerala. Ima još, ali i ovi su razlozi sasvim dobri da ga uvrstite u svoj dnevni jelovnik.

Češnjak ubija viruse

Ne sjećamo se baš postoji li o češnjaku, bijelom luku ili kako tko kaže, bilo kakva narodna poslovica, međutim svi znamo da češnjak liječi sve. Znanost je potvrdila da ima antivirusna, antibakterijska i fungicidna svojstva, da je važan antioksidans i da jača imunitet, piše Večernji.com. 


Komentari