Zagrepčani u nevjerici zbog prizora na Branimirovoj, nižu se reakcije: ‘Toliko dugo je bila tu da će mi faliti’

(Foto: Branimirova ulica/Screenshot Facebook)

U jučerašnjem sunčanom popodnevu mnogi su Zagrepčani doživjeli pravi šok šetajući Branimirovom ulicom. Na broju 17, skela koja je postala gotovo neizostavni simbol tog dijela grada više nema.

Mnogi više niti ne pamte koliko dugo je stajala na toj lokaciji, ali jedno je sigurno – “primila je korijene” i postala dio urbane svakodnevice.

Iako je uklanjanje skele možda bilo povod za slavlje, fotografije s terena pokazuju da radovi na lokaciji daleko od gotovog. Masivna betonska nadstrešnica ne ulijeva povjerenje prolaznicima, a ostaje pitanje hoće li se ubrzo na isto mjesto vratiti neka nova skela.

Reakcije pljušte

Reakcije građana na društvenim mrežama nisu izostale. Ubrzo nakon uklanjanja skele, društvene mreže preplavili su komentari Zagrepčana:

(Foto: Screenshot Facebook)

“Ovo sada izgleda jako privlačno. Obožavam Kabul u ovo doba godine…” napisao je jedan korisnik, s dozom ironije ukazujući na trenutno stanje gradilišta. “Taman stigao na posao, gledam kaj rade i u euforiji komentiram povijesni trenutak.” dodao je drugi, ističući neobičnost situacije.

Jedan prolaznik se našalio: “Svaki put kad prolazim ispod nje, kalkuliram hoću li požuriti i proći ili biti pristojan i pustiti nekog s druge strane.”


Zagrepčane prestrašila drama u centru: ‘Nikad ne znaš kada ti se nešto može dogoditi’

Privremeno olakšanje

Dok su se neki prisjetili koliko dugo je skela bila prisutna, jedan komentar je sažeo osjećaje mnogih: “Toliko dugo je bila tu da će mi faliti.”

Ostaje vidjeti kako će se situacija razvijati i hoće li uklanjanje skele biti samo privremeno olakšanje ili početak konačnog rješenja. Zagrebačani će, čini se, još neko vrijeme morati prolaziti pored gradilišta na Branimirovoj i pitati se što slijedi.


Komentari