Velika promjena u Zagrebu: Vlasnicima automobila ovo se neće svidjeti, ali postoji rješenje

Paromlin (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

“Što se događa kod Paromlina, došao sam jutros i nisam mogao ući na parking. Ovo je užas, pa gdje ću ostaviti automobil”, javio nam se jutros čitatelj koji je ostao iznenađen nemogućnošću pakiranja na javnom parkiralištu Paromlin.

Ono o čemu pišemo već danima sad se i dogodilo. Naime, od 8. travnja zatvoreno je javno parkiralište Paromlin u Zagrebu. Kao što je već ranije bilo najavljivano, parkiralište se zatvara zbog izgradnje Gradske knjižnice Grada Zagreba i društveno-kulturnog centra Paromlin.

Umjesto Paromlina, građani mogu koristiti parkiralište Zagrebački velesajam – istok (Zona IV.2.), na kojem su dovršeni radovi sanacije te se od 5. travnja 2024. godine ne naplaćuje. Parkiralište Zagrebački velesajam – istok povezano je s Glavnim kolodvorom Zagreb redovnim autobusnim linijama javnog gradskog prijevoza.

Novi parking

“Podsjećamo, korisnici mogu brzo i jednostavno pronaći najbolju opciju za dolazak na željeno odredište putem javnog gradskog prijevoza koristeći aplikaciju Planiranje putovanja dostupnu na https://www.zet.hr/”, poručili su iz Zagrebačkog Holdinga.

Podsjećamo, istočno od same zgrade Paromlina, na prostoru Gredelja izgradit će se novi parking. Kako je najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević, ti bi radovi mogli biti završeni do kraja godine.


A do kada se može koristiti parkiralište na prostoru Gredelja pitali smo gradske službe. Njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Posljednji je dan po starom: Sutra kreće promjena koja se mnogima ne sviđa


Komentari