Uz vrućine stiže opet i ‘neman’ s juga: Na novim kartama se vidi kad će nove oluje

Karte.(Foto: Istramet)

Prava ljetna vrućina se vratila, a temperatura postupno rasti i idućih dana. Prema vremenskoj prognozi Očekuje nas većinom sunčano vrijeme, a od utorka je moguće lokalni popodnevni pljusak.

Danas će biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom vi vruće. Ne posve stabilno pa može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer, moguće i izraženiji, piše DHMZ.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, na moru i jugo. Najviša temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C.

U Italiji eruptirao još jedan vulkan: Snimke izlijevanja lave u more su nevjerojatne

Nova doza afričkog pijeska

Prognoze grčkog SKIRON-a su poprilično nedvosmislene, te jasno ukazuju kako će u već u nedjelju doći do većeg dotoka saharske prašine. Uslijed povećane koncentracije partikulata nebo će vjerojatno ponovno postati zamućeno i sivkasto, javlja Istramet.


Od utorka novi toplinski val, a onda stiže hladna fronta

Od utorka kreće toplinski val, treba biti spreman i na veliku opasnost od djelovanja vrućine na zdravlje. Na Jadranu će osobito u drugoj polovini idućeg tjedna noći biti neugodno tople, a dnevna temperatura dosezati i 35 stupnjeva.

Prevladavat će sunčano, često i vedro, puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ujutro i bura, u nedjelju još umjereno jugo. Uz porast temperature zraka valja očekivati i daljnje zagrijavanje mora. Toplinski val će vrhunac doseći krajem idućeg tjedna.

UV indeks(Foto:

Promjenu vremena uz prodor hladne fronte, grmljavinu, obilne oborine i jake udare vjetra očekujemo krajem idućeg vikenda a zahvatit će uglavnom unutrašnjost dok će na Jadranu bura kratkotrajno donijeti osvježenje, javlja N1.


Komentari