BIG BROTHER: Uvode se nove nadzorne kamere

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nema više tajnosti.

U gradu ih ima 354, na 118 lokacija u gradu, a sad se uvode na još dvadesetak lokacija. Jučer je počela montaža prve od njih, u Ulici kneza Mislava. Njima se uvodi red kod nepropisno parkiranih vozila, “love” se te ilegalni odlagači otpada, a osim toga snimke s kamera pomažu policiji, koja na području gdje se one nalaze ima 90 posto riješenih slučajeva razbojstava, krađa i prometnih nesreća.

Iz prometnog redarstva tvrde kako su kamere tu da pomognu pri pronalasku onih koji krše prometna pravila. Osim toga, vozače u prekršaju kamere detektiraju i automatski, tako da zabilježe svaki automobil koji na cesti zastane dulje od nekoliko minuta. Do vozača dolazi se zumiranjem registarskih oznaka, a vlasniku se šalje opis prekršaja i fotografija s uplatnicom za plaćanje kazne.

Pošto smo u digitalnom dobu, karmere su umrežene s policijom u Petrinjskoj, a pristup ima i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.  Snage reda će  odsad situaciju moći pratiti u Ulici kneza Mislava, na Savici, u Savskoj te na području Avenije Marina Držića.

 


 


Komentari