‘UHVAĆEN U JOŠ JEDNOJ LAŽI, ZA SVAKU OSUDU’ Zgroženi Herman opleo po Tomaševiću zbog novog rezanja na djeci

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Novoizabrani predsjednik zagrebačkog HDZ-a i HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Mislav Herman u razgovoru za Zagreb.info ustvrdio je kako je trajno ukidanje mjere roditelj-odgojitelj (RO), koje je poslano na javno savjetovanje još jedan debakl gradonačelnika Tomaševića.

“Gradonačelnik Tomašević je uhvaćen u još jednoj laži. Rekao je da će mjera biti dorađena, ne ukinuta”, rekao je Herman dodajući kako u trenutnoj demografskoj situaciji u kakvoj se nalazi Hrvatska i zapadna Europa, dobre demografske mjere su jedino rješenje.

“Kao oporba, koristiti ćemo svaki demokratski alat kako bi se usprotivili ukidanju ove mjere”, najavio je.

Podsjetimo, u petak je Grad Zagreb ustvrdio kako mjera roditelj-odgojitelj bila loše definirana 2016. Gradska vlast zamjerala je kako ciljevi mjera nisu mjerljivi, te u javnost izašli s brojkama prema kojima porast stanovništva u Zagrebu nije uspjeh mjera, već migracija. Mjera je Zagreb, otkrivaju iz Grada, od 2016. do danas iznosila 1.8 milijardi kuna,s čime se nastavljaju, moglo izgraditi 27 vrtića.

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO)  reagirala je priopćenjem na ovu informaciju. Osim nezadovoljstva što su doznali za najnoviji potez preko medija, ane u izravnoj komunkaciji s Gradom, nitko od čelnika im također nije odgovorio na poziv za sastanak oko mjere. Nakon što je prijedlog ukidanja mjere otišao u javno savjetovanje, Grad je ipak pozvao HURO na sastanak 16. studenog u Gradski ured za demografiju.

“Bit će zanimljivo vidjeti reakciju javnosti i što će proizaći iz sastanka. Odbijanje sastanka je bilo za svaku osudu”, ustvrdio je Herman.



Komentari