Poznatog zagrebačkog desničara zadržali u Beogradu: ‘Skinuti smo s leta za Zagreb’

Igor Peternel (Foto: Ivana Grgic / CROPIX) Zračna luka. Ilustracija. (Foto: Buljubasic / CROPIX)

Zagrebački saborski zastupnik i potpredsjednik stranke Domino Igor Peternel objavio je kako su on i dvoje njegovih kolega, zastupnici Anamarija Blažević (HDZ) i Draženka Polović (Možemo!), bez ikakvog objašnjenja skinuti s leta “Air Serbia” iz Beograda za Zagreb.

Incident se dogodio nakon službenog puta u Tiranu. Zastupnici su na povratku iz Tirane imali presjedanje u Beogradu, gdje su naišli na neočekivane komplikacije.

Igor Peternel (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

‘Zapeli sasvim slučajno’

“Na putu iz Tirane za Zagreb izaslanstvo Sabora, nas troje zastupnika i gospođa iz stručne službe, ‘sasvim slučajno’ smo u Beogradu skinuti s leta za Zagreb.

Na izlazu smo gledali u autobus koji je stajao na pisti spreman putnike odvesti do aviona, ali nam je objašnjeno da smo ipak zakasnili i moramo u Beogradu prenoćiti. Čak su znali da će nam i prtljaga zakasniti pa su je unaprijed izbacili na traku umjesto u avion za Zagreb”, poručio je Peternel sinoć na Facebooku.

Peternel je prenoćio u jednom beogradskom hotelu i u četvrtak čekao novi let iz Beograda.

S demantijem su se javili iz Air Serbia:


“Želimo ovim putem da demantiramo natpise hrvatskih i pojedinih domaćih portala, a u vezi sa neulaskom na jučerašnji let Air Srbije za Zagreb, troje predstavnika hrvatskog Sabora.

Uvidom u sistem i detaljnom provjerom podataka utvrđeno je da putnici nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen. U skladu s procedurama putnici koji zakasne na let ne mogu se na njega ukrcati, samim tim ni ovi putnici nisu mogli biti primljeni na let. Srpska nacionalna avio-kompanija je za te putnike osigurala alternativni let i hotelski smještaj.”


Komentari