’Naš gradonačelnik uštedio je 22 kune i 43 lipe’: Herman oštro po Tomaševiću: ’Ono jedino upaljeno svjetlo sve opisuje’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na konferenciji za medije Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a u povodu sjednice Gradske skupštine, potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman upravi gradonačelnika Tomislava Tomaševića, dodijelio je ocjenu “nedovoljan”.

Govorio je kako je ista pokazala da nema ni znanja ni vizije, a niti kvalitetnih kadrova za vođenje jednog velikog sustava kao što je Grad Zagreb.

“Mora li biti sve u rukama jednog čovjeka, gdje je taj tim mladih, sposobnih ljudi koji su najavljivali kroz svoje predizborne aktivnosti, koje su najavljivali u protekle četiri godine, na osnovu kojih su u krajnjoj liniji i dobili povjerenje građanki i građana Zagreba”, pita Herman.

Zamjera im to što, kako tvrdi, na nezakonit način imenuju Upravu i Nadzorni odbor Zagrebačkog Holdinga. Proziva ih i da ‘ad hoc’ ukidaju demografske mjere, pokušavaju ‘ad hoc’ u izvannastavne aktivnosti uvesti ideološki obojen sadržaj, da ne znaju kako zbrinuti otpad”. “Zar će nas spasiti upaljeno svjetlo u sobi Tomislava Tomaševića”, upitao je Herman aludirajući na objavu zamjenice da građani mogu biti mirni jer gradonačelnik iz zgrade gradske uprave izlazi zadnji. Herman tvrdi i kako ta objava savršeno oslikava prvih sto dana na vlasti.

Govorio je i kako je uprava najavljivala uštede od 3,6 milijardi kunam, a sada pak govori od iznosu za 93 posto manjem.

“Ako kao referentnu vrijednost uzmemo prosječnu plaću u Gradu Zagrebu koja je u lipnju iznosila rekordnih 8309 kuna, a što je rezultat dobrog rada Vlade, naš gradonačelnik Tomašević je na razini ukupnog proračuna s proračunskim korisnicima uštedio punih 22 kune i 43 lipe. A ako gledamo onaj proračun bez proračunskih korisnika, uštedjeli smo ravno četiri kune i 99 lipa”, zaključio je.



Komentari