Na špici ‘uhvaćena’ lijepa i donedavno najmoćnija mlada Zagrepčanka iz Plenkovićeve vlade

Ivan Mišetić, Mislav Herman i Tena Mišetić. (Foto: Josip Moler/CROPIX)

I ovog su vikenda brojne osobe i javnog života prošetale zagrebačkom špicom. Među redovitim posjetiteljima uvijek bude i političara, a ovog vikenda bilo je ih još više jer je u finišu predizborna kampanja.

Među njima se našla i donedavno vrlo moćna mlada Zagrepčanka koju se već neko vrijeme rijetko može vidjeti u Hrvatskoj. Špicom je u društvu oca Ivana Mišetića prošetala Tena Mišetić, bivša predstojnica Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Fotografi su ju snimili kako se pozdravlja sa zagrebačkim HDZ-ovcem Mislavom Hermanom, potpredsjednikom gradske skupštine.

Naglo otišla u Bruxelles

Tena Mišetić nekada je slovila kao jedna od najmoćnijih žena u Plenkovićevom najužem krugu. Naglo je otišla iz vlade, ali i Zagreba 2022. godine kada je razriješena je dužnosti. Do razrješenja je došlo na njezin zahtjev zbog posla u Europskoj komisiji,  gdje radi u kabinetu i timu predsjednice Komisije Ursule von der Leyen.

Mišetić je uz Plenkovića provela gotovo šest godine, a kad je bio šef HDZ-a, također je bila predstojnica njegovog Ureda. Otišla je s pozicije na kojoj je, kako je prijavila u imovinskoj kartici, mjesečno zarađivala 13.849,67 kuna.

Prije desetak dana fotografi su ju snimili na kavi u gradu, a u naručju je držala bebu.


Misteriozni razlozi odlaska iz vlade

A kako je i zašto nestala iz vrha hrvatske politike, mnogima je i danas misterij. Govorilo se tada da se sam premijer založio za vjernu kolegicu Mišetić te da je on zaslužan za njenu novu karijeru u Bruxellesu, iako je ostalo nepoznato zašto se Mišetić odlučila napustiti Plenkovića usred mandata i okrenuti se inozemnoj karijeri.

U aferi Vjetroelektrane u kojoj se našla bivša HDZ-ova kninska gradonačelnica Josipa Rimac na popisu svjedoka koji bi trebali dati iskaz u ovom slučaju bila je i Tena Mišetić.

Ljubila slavnog košarkaša

Njezin je privatni život također punio novinske stupce. Bila je u vezi sa slavnim NBA košarkašem Bojanom Bogdanovićem koji ju je navodno ostavio kako bi bio u vezi s popularnom glumicom Ornelom Višticom.

No, veza je potrajala samo dva mjeseca, a Bogdanović se vratio Teni. No, ni ta veza nije bila dugog vijeka, a Bogdanović je danas u braku sa Zrinkom Šahurić.

Fotoreporteri su svojedobno u Saboru uhvatili i zanimljiv detalj. Mišetić je na desnom stopalu imala tetovažu stiliziranog slova B, što su neki povezali s Bogdanovićem.

Roditelji kao uzor

Inače, nije ni Mišetić ‘pala s neba’, niti ju je Plenković izmislio, već je kćer uspješnih i vrlo utjecajnih roditelja. Njen otac Ivan Mišetić bivši je direktor Croatia Airlinesa i čelni čovjek Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca dok je majka Ariana direktorica Sektora Ureda predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma.

Otac je do početka 90-tih radio u slovenskoj aviokompaniji Adria Airways odakle je prešao u CA, a zatim i na Pantovčak gdje je bio šef protokola sa statusom veleposlanika u Uredu prvog hrvatskoj predsjednika Tuđmana. Zatim se 97. godine vratio u Croatia Airlines te je kompaniju vodio do 2010., iako su ga pratile afere i problemi.

Plenković na špici uletio Nini Badrić: Njezin izraz lica rekao je sve

Nakon toga je prešao u Atlantic grupu Emila Tedeschija, dok je Ariana Bazala–Mišetić karijeru gradila kao jedna od vodećih osoba u odnosima s javnošću Hrvatskog telekoma od kuda je prešla na poziciju predsjednice ureda Uprave Tiska, a zatim i na Hrvatsku radioteleviziju s koje se potom vratila u Hrvatski telekom.


Komentari