IZ ZAGREBAČKE PLINARE O VISOKIM RAČUNIMA: ‘Imamo otvoreno tržište, svaki poslovni subjekt može otići negdje drugdje’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Novi ugovori o opskrbi plinom teški više od tisuću eura šokirali su poduzetnike, a još više humanitarce i volontere koji su ih također dobili.

Glasnogovornik Gradske plinare Zagreb Davor Šestan je u razgovoru za RTL otkrio zašto svi pravni subjekti za sljedeću godinu moraju platiti zadužnicu ukoliko žele plin od gradske plinare Zagreb i to u iznosu od nekoliko tisuća eura.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

“Ja prije svega želim reći da ne moraju platiti, da u startu pojasnim zadužnica je jednostavno instrument osiguranja plaćanja koji ide uz ugovor”, kaže Šestan, koji je dodao.

“U svakom slučaju u Hrvatskoj je otvoreno tržište, ima više opskrbljivača, tako da svaki poslovni subjekt može otići gdje smatra da su mu uvjeti bolji”.

“To je sve pitanje za Vladu”

Ministar Filipović je danas najavio da će sačuvati one koji ne mogu plaćati ovakve račune i vrtiće i škole, a na pitanje jesu li iz plinare pozvani na razgovor u Vladu oko toga i može li Vlada bilo što napraviti da plinara taj fiksni dio cijene plina mjesečno zadrži, Šestan je kazao.


“To je sve pitanje za Vladu. Ja se osobno nadam, a i mi smo s Vladom i Plinara i Holding i Grad Zagreb u dobrom i otvorenom odnosu pa pretpostavljam da neće biti problema”.


Komentari