Zlatko Dalić uoči Poljske: ‘Ovo što Hrvatska radi je ravno svjetskom čudu’

Zlatko Dalić. (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20:45 u Varšavi igra utakmicu protiv Poljske. Riječ je o susretu u četvrtog kola Lige nacija. Pobjeda u Poljskoj za Hrvatsku bi puno značila jer bi Vatreni najvjerojatnije osigurali plasman u četvrtfinalu.

Susret je najavio izbornik Zlatko Dalić, a uz njega je na konferenciji za medije  bio i Andrej Kramarić. Dalić je istaknuo kako je ovo najvažnija utakmica, prva meč-lopta da Hrvatska osigura prolazak skupine. Poljska ima dva poraza zaredom, ali od velikih reprezentacija, Hrvatske i Portugala.

“Očekujem da će nas napasti, imali su dosta probleme i bili su daleko od gola, što nije dobro za Lewandowskog, jednog od najboljih napadača na svijetu. Ali kad je blizu golu, vrlo je opasan. Moramo ga odmaknuti od gola, imati posjed lopte i biti bolji nego prije tri dana protiv Škotske. Neće biti lako, moramo biti spremni na atmosferu i ovako veliki stadion. Bit će teško, ali vjerujem da možemo do pobjede”, najavio je izbornik.

Teško bolesni bivši dinamovac pozirao s kapom i šalom Modrih: Dobio i poklon iz Zagreba

‘Ovo je ravno svjetskom čudu’

Izbornik se osvrnuo i na rezultate reprezentacije posljednjih godina.


“Hrvatska radi velike rezultate, osvojila je tri svjetske medalje i to je fenomen u svijetu da jedna mala država to napravi. Sami ste rekli što je ključ, igramo dobar nogomet. Uz to imamo taj prkos, inat i ponos, a ovo što Hrvatska radi u zadnjih 6-7 godina je ravno svjetskom čudu. Puno veće sile ne mogu ovo što mi radimo”, rekao je Dalić.

Na pitanje zašto smo bili u grču protiv Škotske, izbornik je odgovorio:

“Tri boda su najvažnija, s odmakom vremena. Moja reakcija poslije utakmice je bila takva kakva je bila. Želim da Hrvatska igra dobro i pobjeđuje, a ovaj put smo pobijedili iako nismo igrali onako kako sam ga očekivao. Ne treba kritizirati, ali treba biti svjestan da moramo bolje.

Kad sam prespavao i posložio sve u glavi, nemam razloga za kritiku, nego za realnu analizu. Htjeli smo tri boda i dobili smo ih. Mi smo im dopustili da shvate da mogu protiv nas, mi smo ih pogurali našim greškama, dali smo im puno šansu. Ali i Poljska nas je namučila u Osijeku, nismo im dozvolili neke veće šanse, no ovo sad će biti druga priča. Bit će slično kao Škotska, ali kvalitetnije s njihove strane.”

Andrej Kramarić.
(Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Kramarić: Spremni smo na vatrenu atmosferu

Izbornik Dalić je najavio kako će Hrvatska protiv Poljske igrati u svom stilu.

“Mi se ne znamo braniti. Po nekim računicama, dovoljan bi nam bio i bod, ali ako igraš na bod, onda izgubiš. Došli smo se nadigravati i pokušati pobijediti. Naš stil nije braniti se. Branili smo protiv Škotske pa smo primili gol, ali je bio ofsajd”, poručio je izbornik.

Andrej Kramarić je protiv Škotske zabio 30. gol, u Poljskoj ga čeka 100. nastup za reprezentaciju.

“Očekujemo intenzivnu utakmicu, koja neće biti lagana. Domaćin uvijek može biti vrlo neugodan. Cilj je jasan, ne izgubiti utakmicu i ići na sva tri boda te pokušati riješiti situaciju u grupi. Poljska ima svjetske kvalitete, pogotovo kada pričamo o Lewandowskom, koji nam iz svake polušanse može zapapriti.

Spremni smo na vatrenu atmosferu, Poljska mora ići na pobjedu i mi ćemo biti spremni na to. Neće biti jednostavno, očekujemo pritisak s njihove strane, ali odigrali smo jako puno takvih utakmica i s tim iskustvom možemo izignorirati tu atmosferu. Moramo koncentrirano ući u utakmicu i mislim da možemo pobijediti svaku reprezentaciju”, rekao je Kramarić.


Komentari