Zagrebački turizam očekuje ‘procvat’: Nakon još jedne pandemijske godine, prva tri mjeseca bilježe rast

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Zagreb se polako oporavlja barem što se turizma tiče. U prva tri mjeseca glavni grad je posjetilo 147 tisuća turista ili 155 posto više nego u isto vrijeme lani, a ostvareno je i 119 posto više noćenja ili 345.3 tisuće, objavili su iz Hrvatske turističke zajednice.

“S obzirom na to da je Zagreb primarno aviodestinacija, optimizam potiče i najava Croatia Airlinesa, nacionalnog avioprijevoznika, o novim izravnim linijama za Zagreb i iz njega. Uz to, i Turkish Airlines je već obnovio pretpandemijski broj letova te ponovo povezuje Zagreb sa svijetom”, ističe direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld na pitanja o turističkim očekivanjima Zagreba uoči uskrsnih blagdana i poslije.

Proljeće i ljeto će oživjeti Zagreb

Proljeće i ljeto u Zagrebu će, kako kaže, biti u znaku brojnih događanja, koncerata, festivala i drugih, zbog čega će Turistička zajednica Zagreba uskoro pokrenuti posebnu promotivnu kampanju na najvažnijim tržištima kako bi privukli što veći broj turista u Zagreb.

“Jedno od događanja koje je privuklo dosta gostiju bio je u ožujku Festival svjetla, koji je nakon dvije godine stanke zbog pandemije opet potvrdio svoj doprinos boljim rezultatima ožujka i prvog tromjesečja”, kaže Bienenfeld.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX (ilustracija)

Većinu noćenja ili 98.7 tisuća ostvarili su strani turisti, za koje je to porast od 190 posto, a i domaćih noćenja je u ožujku bilo 28 posto više ili 35 tisuća, čime su prvi po broju noćenja, a slijede Talijani, Nijemci, turisti iz SAD-a i BiH.

Turista iz Hrvatske u tri mjeseca u Zagreb je došlo 55 posto više i ostvarili su 42 posto više noćenja, a nakon domaćih turista drugi su po broju noćenja Rusi, nakon kojih slijede gosti iz Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a.



Komentari