Zagrebačka skupština potvrdila: Od ovoga dana možete žičarom besplatno na Sljeme

(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Gradska skupština je na sjednici prihvatila prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da Grad od 4. svibnja podmiruje ZET-u troškove prijevoza Žičarom Sljeme za građane koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na području Zagreba, pa će se oni voziti besplatno.

U obrazloženju se navodi da su u cilju zaštite Parka prirode Medvednica i unaprjeđenja kvalitete rekreacije, Grad Zagreb i Javna ustanova Parka 26. ožujka potpisali Sporazum o suradnji na pripremi i provođenju projekata te su se obvezali na poduzimanje mjera za ograničavanje automobilskog prometa.

U svrhu toga, kroz jačanje javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa na području Parka, Grad će omogućiti besplatni prijevoz žičarom za građane koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na području Zagreba od početka svibnja ove godine.

Tomislav Tomašević.
(Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Nije prihvaćeno izvješće o Muzeju za umjetnost i obrt

Gradska skupština na sjednici je prihvatila i Program poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2024.-2030., koji je predložio gradonačelnik.

Gradska skupština nije prihvatila prijedlog zaključka – Izvješće o stanju Muzeja za umjetnost i obrt Kluba zastupnika Plavoga grada i neovisnih Fortuna i Rusak u kojem su tražili da gradonačelnik Tomašević u roku od 30 dana izvijesti Gradsku skupštinu o financijskom stanju u tom Muzeju te s kojih pozicija je otuđen novac.

Riječ je o slučaju gdje je  voditeljica računovodstva Muzeja za umjetnost i obrt  neovlaštenim transakcijama s računa Muzeja pronevjerila 1.346.688,97 eura te se postavlja pitanje što su prethodni ravnatelj Gašparović, aktualni ravnatelj Mihelić i Upravno vijeće činili svo to vrijeme i kako su to mogli dopustiti.


Tomaševiću se omaklo, smijala se cijela Skupština: ‘A vi iz stranke pravi gad, ovaj ne pravi gad’


Komentari