VRHUNAC TOPLINSKOG VALA! Za gotovo cijelu Hrvatsku upaljen je crveni meteoalarm: ‘Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama’

Toplinski val u Zagrebu (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Državni hidrometorološki zavod objavio je priopćenje u kojem upozorava na iznimno visoke temperature zbog čega je izdan i crveni meteolaram za gotovo sve regije. To pak znači da vremenski uvjeti predstavljaju iznimno veliku opasnost.

“Očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, upozorava DHMZ.

Foto: DHMZ

“Na vrhuncu toplinskog vala u većini Hrvatske i okolnih zemalja očekuje se najviša dnevna temperatura između 35 °C i 40 °C. Zbog lokalnih uvjeta ona će ponegdje biti niža, ali ne isključujemo mogućnost niti za više vrijednosti. Uz slabljenje bure te visoke dnevne temperature zraka i sunčano vrijeme, more će se ponovno jače zagrijati. To će duž obale za posljedicu imati još toplije i sparnije, a time i neugodnije noći s najnižom temperaturom oko 25 °C ili mjestimice višom. I na kopnu će biti toplih noći s temperaturom višom od 20 °C”, kažu iz DHMZ-a.

 

 



Komentari