Važno upozorenje Zagrepčanima: Na vitalnom križanju počinju radovi na tramvajskoj pruzi

Radovi na Savskoj ilustracija (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Iz Grada su poslali priopćenje kako u ponedjeljak kreću radovi na jednom od vitalnih križanja u Zagrebu te bi svi koji putuju na posao mogli osjetiti poteškoće u protočnosti prometa u tom dijelu grada.

“Sanacija tramvajskog kolosijeka na raskrižju Ulice grada Vukovara i Savske ceste počinje sutra (ponedjeljak 7.10.2024.). Sanacija je potrebna kako bi se poboljšala tramvajska infrastruktura, osigurala kvalitetnija protočnost prometa, te sigurnije upravljanje skretničkim sklopom koji je ugrađen 2010. godine i treba modernizaciju”, priopćili su.

Radovi će se odvijati u dvije faze. U prvoj fazi od 7. do 14. listopada planirana je izmjena kompletnog skretničkog sklopa, betoniranje i asfaltiranje.

Druga faza radova od 14. do 22. listopada uključuje izvedbu kabelske instalacije sa svrhom modernizacije upravljačkog mehanizma skretnica. Radovi se izvode sukladno ugovoru o popravku tramvajskih pruga sklopljenim u postupku javne nabave.

Nikako da proda dobar stan u Zagrebu, susjedi otkrili tajnu: ‘Daleko su gori od svih’


Otežan promet dva tjedna

Zbog radova promet raskrižjem neće biti obustavljen, no bit će otežan od ponedjeljka 7. listopada od 10:00 sati do ponedjeljka 21. listopada do 4:00 sata. Dio kolnika će biti zauzet pa će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu, u smjeru istok – zapad u dvije prometne trake.

Za vrijeme radova neće biti moguće skretanje iz smjera zapada prema sjeveru, a obilazni pravac bit će:

Ulica grada Vukovara – polukružno na raskrižju Ulice grada Vukovara, Fausta Vrančića i Koranske – Ulica grada Vukovara – Savska cesta.

Također, moguće je povremeno usporavanje tramvajskog prometa, ali radovi neće utjecati na trase tramvajskih linija.

!Ispričavamo se sugrađanima zbog mogućih poteškoća u prometu u zoni radova, koji su nužni kako bi infrastruktura mogla pratiti suvremene prometne potrebe”, poručili su iz grada,


Komentari