Ubojstvo novorođene bebice, susjedi progovorili o majci: ‘Ovo nas je sve baš jako potreslo’

Policija, ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče u Svetom Križu Začretje uhićena je 22-godišnjkinja protiv koje je nakon ispitivanja u tužiteljstvu pokrenuta istraga, a sud joj je odredio istražni zatvor.

Marijana Mužar, policijska službenica za odnose s javnošću PU krapinsko-zagorske, potvrdila je Hini da su dovršili kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Svetog Križa Začretje 29. lipnja.

“Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva osumnjičena 22-godišnja hrvatska državljanka je uhićena, predana pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podnijeta kaznena prijava nadležnom odvjetništvu”, napisali su iz policije.

“Policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Svetog Križa Začretje, koje je pronađeno 29. lipnja 2024. godine. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske”, napisali su iz PU krapinsko-zagorske.

Stravično ubojstvo bebe u Svetom Križu Začretje: Majka (22) osumnjičena za zločin, nalazi se u istražnom zatvoru


‘Nitko nije ni primijetio da je trudna’

“Strašno, nismo imali pojma. Samo smo vidjeli policiju”, ispričali su šokirani susjedi za 24 sata. Susjedi su ispričali da su se počeli okupljati oko kuće kada su vidjeli dolazak policije. Šokiralo ih je kada su saznali što se dogodilo.

Rekli su da s tom obitelji nikad nije bilo problema i da su djevojku često viđali vani. “Vidjeli smo je kako kosi travu. Nitko nije ni primijetio da je trudna. Ovo nas je sve baš jako potreslo,” rekli su susjedi.


Komentari