Tomašević otkrio na što će potrošiti najviše novca: U pitanju su stotine milijuna eura

Tomislav Tomašević. (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je Hini intervju u povodu tri godine mandata. Istaknuo je da su stabilizirali financije, zbog čega se događa renesansa u kapitalnim investicijama, a Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji unatoč inflaciji nije povisio cijene ni jedne usluge građanima.

Najavio je osam kapitalnih projekata i do kraja godine donošenje GUP-a.

“Do kraja mandata izgradit ćemo još pet škola, što je ukupno čak 21 školu u jednom mandatu. Lani smo izgradili četiri vrtića, pet ćemo izgraditi do rujna, a još pet do kraja ove godine”, rekao je gradonačelnik Tomašević u intervjuu.

U dijelovima Zagreba namjerno će pustiti da bujaju livade: Grad objasnio zašto

 


Istaknuo je da je Zagreb u vrijeme bivšeg gradonačelnika bio “simbol korupcije”, dok njegova uprava u ove tri godine nema niti jednu korupcijsku aferu.

“U dva desetljeća, do 2021. je na krovove javnih gradskih zgrada postavljeno 0,7 megavata sunčanih elektrana, a mi smo u tri godine to učetverostručili, dok ćemo u sljedećih godinu i pol tu brojku povećati 20 puta”, najavio je.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević pozdravio je prisutne na obilježavanju Svjetskog dana sporta i otvorio Festival sportske rekreacije.
Tomislav Tomasevic.
(Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Osam strateških projekata

Najavio je osam strateških kapitalnih projekata. To su Paromlin, Dom sportova, bazen Špansko, Sarajevska ulica, Podbrežje, Kino Europa, Heinzelova ulica i stadion u Kranjčevićevoj. 

Paromlin je najveća kapitalna investicija od oko 80 milijuna eura, oko pola novca očekujemo iz EU fondova. Radovi su počeli prije mjesec dana, trajat će dvije godine i dobit ćemo novi društveno-kulturni obrazovni centar s knjižnicom suvremenog, skandinavskog tipa.

Radovi na konstruktivnoj obnovi Doma sportova kreću u lipnju, na bazenu Špansko počet će početkom srpnja, a krajem srpnja počet će cestovni dio radova u Sarajevskoj, a u rujnu na tramvajskoj pruzi od Ranžirnog kolodvora do Mosta mladosti.

Tomašević hit među umirovljenicama: Skinuo sako i vježbao s njima

U rujnu će početi gradnja zgrade s oko 300 stanova za socijalni i priuštivi najam u Podbrežju.

Radovi na obnovi Kina Europa krenut će krajem godine, kada će početi i radovi na gradnji tramvajske pruge u Heinzelovoj te će početi i gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj s oko 11.000 mjesta. Tek kada taj stadion bude završen, počet ćemo rušiti stari stadion u Maksimiru.


Komentari