To je Hrvatska: Vatrogascima vikala nakaze, evo kako je na sudu prošla kći HDZ-ovca

Anna Dujić. (Foto: Screenshot)

Svi u Hrvatskoj, a osobito hrabri vatrogasci koji su ljetos gasili požar kod Skradina, upamtili su aferu “nakaze”. Riječ je slučaju kada su Neda i Anna Dujić, žena i kći šefa Hrvatskih šuma, HDZ-ovca Nediljka Dujića vrijeđale vatrogasce i policajku za vrijeme gašenja požara.

Da ponovimo, ovako je to bilo u javljanju uživo u dnevniku RTL-a. Kada je reporterka RTL-a izvještavala s požarišta kod Skradina. Pored nje su bile dvije žene iznervirane i bijesne žene koje su urlale-

“Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! Nakaze jedne”, rekla je mlađa žena. Zatim je nasilno kameru okrenula na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

“Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater”, govori mlađa žena.

Zatim se uključila i starija.

“Oduzela je čoviku dozvolu i kaznu mu naplati jer je vatrogascima nosija marendu i vodu. Policija mu je naplatila kaznu”, poručila je.


Mlađa žena ponovno se javila.

“Dabog da crkla, nakaza glupa”, rekla je policajki.

 

Odbačena prijava na sudu

Prije nastavka treba još jednom naglasiti kako je vrijeđanje zabilježeno kamerom. E pa, protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma koja je ljetos vatrogasce nazvala nakazama, danas je odbačena kaznena prijava koja je podignuta zbog incidenta na policijskom blokadnom punktu u zaleđu Šibenika.

Odluka je to Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, doznaje N1, a kćer moćnog HDZ-ovca prijavila je mlada šibenska policajka koju je opsovala i umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara koji su buktjeli toga dana.

Dujić se teretilo za prisilu prema službenoj osobi, a u obrazloženju o odbačaju, piše N1, šibensko tužiteljstvo izražava svoju sumnju u tvrdnje mlade policajke, a istovremeno bezrezervno vjeruje Anni Dujić te policijskim šefovima koji su također ispitani.

Svi dijele urnebesnu glazbenu obradu skandala na požarištu: ‘Nakaze, ćaća mi se doli guši’snimke

Mogla bi si navući probleme

Podsjetimo, policajka je navela kako je 31. srpnja palicom “stop” signalizirala Dujić da stane, no ona nije zaustavila svoj Audi već ju je njime gotovo pregazila. U prijavi je navela kako je otišla korak unatrag, no auto joj je ipak dotaknuo prednji dio noge. Osim toga vozačica joj je pokazala srednji prst i urlala “j…. ti mater, dolje mi je kuća”.

No, u svojoj prijavi je istaknula i da su je njezini nadređeni govorili da ništa ne poduzima jer je Anna Dujić “cili život broj jedan u svemu”. Uvjeravali su ju, navelo je tužiteljstvo u svom rješenju, kako nema smisla podnositi kaznenu prijavu nakon dva dana budući da to nije odmah učinila, te kako bi si mogla navući probleme.

Kćer HDZ-ovca je pak ispričala drugačiju priču i tvrdi da nije krenula vozilom na policajku, već se ova naslonila na njezin automobil i rekla joj da može proći dalje samo ako ju pregazi.

Da je Anni Dujić doista žao prihvatilo je i tužiteljstvo koje je zaključilo da su se te njezine riječi ionako odnosile na nekog neodređeno, a ne na mladu šibensku policajku.

Očito je, smatra tužiteljstvo, Anna Dujić bila u strahu za svoju obitelj i imovinu, te je izrazila nezadovoljstvo situacijom u kojoj se našla. Zato nije počinila nikakvo kazneno djelo, zaključilo je šibensko općinsko državno odvjetništvo.


Komentari