PRIJETI LI NAM JOŠ JEDAN TOPLINSKI VAL? Evo kakvo nas vrijeme očekuje nakon velikog osvježenja u utorak

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Iako je blagdan Velike Gospe iza nas, vrućinama nije došao kraj, kako to obično biva u drugoj polovini kolovoza. Nakon osvježenja u utorak, već danas nas očekuje blagi porast temperature, a do kraja tjedna, Celzijusi će samo rasti.

Srijeda: ugodna i svježija

Na kopnu može biti kratkotrajne magle, stoga se nemojte iznenaditi ako idete na posao u jutarnjim satima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Najniža jutarnja temperatura bit će od 12 do 17, a najviša dnevna od 21 do 26 Celzijev stupanj.

U Zagrebu će u prvom dijelu dana biti umjereno oblačno, ujutro na širem području grada mjestimice s kratkotrajnom maglom. Poslijepodne većinom sunčano. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 16, a najviša dnevna oko 25 °C, izvijestili su iz DHMZ-a.

Na Jadranu bit će pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura između 26 i 31 stupanj. Puhat će slaba i umjerena bura, koja na sjevernom dijelu može biti jaka, a podno Velebita olujna. Nakon sredine dana ponegdje u Dalmaciji zapuhat će sjeverozapadnjak.  Na jugu je moguća mjestimična kiša u prvom dijelu dana, a već poslijepodne se očekuje razvedravanje.

U nastavku sunčanije i toplije


U drugoj polovici tjedna, vraća nam se pravi ljetni ugođaj. Oblaka gotovo i da neće biti, a temperatura će rasti koji stupanj iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Dobra vijest je da će na kopnu, jutra ostati svježa, kao i noći. Odahnuti može i Dalmacija, jer će temperatura tijekom noći posvuda biti ispod 25 Celzijevih stupnjeva.


Komentari