Poznata sva mjesta gdje će biti peta parkirna zona u Zagrebu: 11 lokacija

Građani često prigovaraju zbog parkirnih mjesta (Foto: Admir Buljubasic / CROPIX)

Kao što je portal Zagreb.info već pisao u svibnju skupština Grada Zagreba izglasala je na sjednici u svibnju odluku prema kojoj će grad u budućnosti imati i petu (plavu) parkirnu zonu. Riječ je o Park & Ride (P&R) sustavu u kojem se parking obično nalazi na rubovima grada.

Sada je poznato i jedanaest lokacija za Park & Ride koje su navedene u izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) puštenog prošloga tjedna u javnu raspravu koja traje do 12. srpnja

Prema predloženim izmjenama i dopunama GUP-a za njih su na zapadu grada predviđene lokacije za parkiranje na Samoborskoj cesti kod stadiona NK Podsused i na Jankomiru kod Robnih terminala.

Zagreb uvodi novu parkirnu zonu: Evo po čemu je ona posebna u odnosu na druge

Najbliže središtu grada na Kajzerici

Na jugozapadnom ulazu u grad za P&R trebao bi se naći na trenutno neuređenoj parceli sa sjeverne strane Jadranske avenije preko puta Croduxove benzinske pumpe.


Peta parkirna zona najbliže središtu grada trebala bi biti na južnoj strani rasadnika Zrinjevca na Kajzerici jer ta zona GUP-om predviđena kao mješovita.

Još jedna je predviđena kod zatvora Remetinec, na sjevernoj strani zatvora, odnosno na trenutno zelenoj parceli preko puta željezničke postaje.

Gužva na parkingu (Foto: Ivana Grgić/CROPIX)

Na rubovima grada

U blizini novog južnog ulaza u Zagreb u koji će se na Sarajevsku cestu ulaziti nadvožnjakom preko Ranžirnog kolodvora trebala bi se uz garaže i spremišta za autobuse i tramvaje sagraditi i P&R zona.

Sedma lokacija predviđena je uz Radničku cestu na trenutno zelenoj površini između IV. Kozari puteva i Žitnjačkog odvojka pored trase buduće planirane prometnice.

Za P&R namijenjen je i dio parkirališta kod Zelene tržnice na Slavonskoj aveniji kao i dio neuređenog zemljišta kod željezničke pruge na križanju Mandlove i Branimirove ulice.

Dva posljednja P&R smještena su na okretištima tramvaja i autobusa u Dubecu odnosno Mihaljevcu.


Komentari