Pošta i dalje traži nove radnike, nude i veću plaću: Za ovaj iznos moraju raditi po kiši i snijegu

Poštara je u posljednje vrijeme sve manje (Foto: Nera Simic/CROPIX)

Hrvatska pošta se već neko vrijeme bori s manjkom radnika, a nedavno su raspisali natječaj u kojem traže radnike za rad u poštanskom uredu, na dostavi i sortiranju pošiljaka. Također, traže i nove poštare, vozače i čistačicu.

Gradovi Kukuljanovo, Split, Pula, Velika Gorica, Zaprešić i Karlovac su mjesta koja traže najveći broj poštara, njih čak pet, a njih još 25 traži se po županijama diljem Hrvatske, piše Danica.

Poštar, ilustracija (Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX)

Povisili ponudu plaće u odnosu na siječanj

Gradovi u kojima se traže poštari su i Zagreb, Čakovec, Varaždin, Koprivnica, Poreč, Dubrovnik i drugi. Nude plaću od 1045 eura bruto, što je 75 eura više nego u siječnju ove godine, kada su za radno mjesto poštara nudili plaću od 970 eura.

Popis gradova u kojima se traže poštari možete pročitati ovdje. Podsjetimo, Hrvatska pošta već dulje vremena traži djelatnike, a odaziv je poprilično slab jer su kandidati uglavnom nezadovoljni ponuđenom plaćom.

Mnogi  smatraju kako je oko 800 eura neto, koliko bi im primanja bila, premali iznos za teške radne uvjete u kojima rade. Poštari, podsjetimo, gradskim ulicama voze i hodaju po svim vremenskim uvjetima, od ranog jutra, često i bez stanke. Zbog toga često odlaze i na bolovanje, pa se tim više stvara pritisak na ostale radnike.

Strojovođa HŽ-a iz Zagreba dobio otkaz zbog neoprostive pogreške: Sud ga sad vraća na posao, evo i zašto



Komentari