Pobuna u zagrebačkoj ‘traumi’, liječnici kod ministra: ‘Priče kolaju po bolnici’

Draškovićeva ulica, Klinika za traumatologiju. Davor Vagić, Vili Beroš, Dinko Vidiović, Dragan Primorac. (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Problemi i nevolje u još jednoj zagrebačkoj bolnici. Liječnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice potpisali su dopis protiv predstojnika izv. prof. Dinka Vidovića. Neki su bili i na razgovoru kod ministra Vilija Beroša. Tvrde kako je stanje u “Traumi” nedorživo.

Ravnatelj KBC-a prof. Davor Vagić. potvrdio je da postoje određeni problemi u Klinici, zbog čega je u tijeku i unutarnji nadzor.

“U Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u tijeku je unutarnji nadzor vezano za predstavku koju je grupa zaposlenika poslala ravnatelju KBC-a oko stanja u toj zdravstvenoj ustanovi. Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i mišljenja Povjerenstva za unutarnji nadzor utemeljenog na njima, o svemu će biti obaviješteno Ministarstvo zdravstva i hrvatska javnost”, rekao je prof. Vagić za Jutarnji list.

Klinika za traumatologiju Zagreb.
(Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Kod ministra na razgovoru

17 liječnika je potpisalo dopis, a sedam bilo kod ministra Beroša.

“Primio sam liječnike, poslušao što imaju reći i u dogovoru s ravnateljem Vagićem i Upravnim vijećem pokrenut je unutarnji nadzor. Ovisno o tom nalazu, vidjet će se treba li i kako postupati”, izjavio je Beroš.

Jedna je liječnica prijavila predstojnika za mobbing te se sada provjerava jesu li te optužbe utemeljene.


“Priče kolaju po bolnici, ali dio toga je i pretjerivanje. Nije točno da nema tko liječiti pacijente. Mislim da imamo probleme kao i svi drugi. Ništa više ni manje”, rekao je jedan od liječnika za Jutarnji.

Liječnicu ulovili kako krade u zagrebačkom Sparu: Otkrila s kolikom mirovinom živi


Komentari