Ovaj je saborski zastupnik danas izjavio: ‘Imam sina koji je muško, ne želim da bude žensko’

Marijan Pavliček. (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Filozofski fakultet u Zagrebu planira pokrenuti novi Rodni studij, koji bi, ako bude odobren, od akademske godine 2025./2026. upisivao 20 studenata godišnje. Program će uključivati tri obavezna kolegija: Feminističku teoriju, Rodnu povijest i Feminističku metodologiju.

Diplomanti ovog studija moći će raditi u različitim sektorima, uključujući ljudska prava, vladine urede i državne institucije koje se bave pravima žena i manjina, organizacije koje se bave migracijama i izbjeglicama, te u znanosti i obrazovanju.

Međutim, vijest o novom studiju izazvala je burnu reakciju u Hrvatskom saboru i to od strane saborskog zastupnika Marijana Pavličeka iz Suverenista.

 Izjava zastupnika Pavličeka

Na press konferenciji u Saboru, Pavliček je izrazio nezadovoljstvo, nazivajući ovu odluku “pobjedom feminističkog i LGBT lobija u Hrvatskoj.”

Zastupnik je pozvao ministra znanosti, obrazovanja i mladih, Radovana Fuchsa, da ne odobri pokretanje Rodnog studija. Pavliček je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog za deratifikaciju Istanbulske konvencije, ističući: “Ja imam sina koji je muško, ne želim da sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba.”



Komentari