Osuđen opaki bivši ljubavnik Simone Mijoković ex Gotovac: ‘Čuo je da me nudi po gradu’

Simona Mijoković (Foto: Facebook)

Bivši šef Odjela za borbu protiv prostitucije u Zagrebu, Mislav Merkaš, nepravomoćno je u ponedjeljak osuđen na četiri godine i devet mjeseci zatvora zbog odavanja informacija iz istraga svodnicima u zamjenu za mito i seksualne usluge. Oduzeto mu je i oko 22. 000 eura imovinske koristi, a mora platiti i oko 3.000 eura troškove vještačenja i još oko 800 eura drugih troškova.

Sam Merkaš je, prema presudi, u šest godina zaradio 162 tisuće eura. Njegova supruga, Nataša Gudek Merkaš, oslobođena je optužbi da je suprugu pomagala u primanju mita zbog nedostatka dokaza.

I ona je radila u policiji u vrijeme počinjenja kaznenih djela, od 2009. do 2012. godine. Ova, za sad nepravomoćna presuda, stigla je 12 godina od uhićenja.

Mislav Merkaš.
(Foto: Marko Todorov/CROPIX)

Dojavljivao podatke

Uskok ih je teretio, a sad su i dokazali, osim u slučaju supruge, da su se udružili zbog primanja i davanja mita, podvođenja i pomaganja u tim kaznenim djelima.

Osim što je ostale navodno povezao u “zajedničko djelovanje” Merkaš je, po tvrdnjama tužiteljstva, “za novčanu naknadu i druge protuusluge”, okrivljenicima za koje je znao da organiziraju prostituciju dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku policijskih racija usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje prostitucije.

Osim što ih je obavještavao o policijskim racijama odavao im je i podatke o tajnom nadzoru, odnosno prisluškivanju telefona i praćenju.


Simona je nakon razuzdanih tuluma molila Gospu da je spasi od predoziranja
(Foto: Tea Cimas/CROPIX)

Bivši ljubavnik Simone

U istrazi je svojedobno svjedočila i bivša starleta Simona Mijoković ex Gotovac. Ispričala je istražiteljima sve o poznanstvu s policijskim inspektorom Mislavom Merkašem, pisao je Jutarnji list. Nakon provale u stan prije nekoliko godina, Simona je pozvana u policiju u Heinzelovu u kojoj je upućena kod Merkaša.

Pitao ju je ‘buba li se za novac’ te se raspitivao i o drugim djevojkama koje se prostituiraju. Priznala je da su potom neko vrijeme bili u prijateljsko-ljubavničkom odnosu, govorio joj je tko se bavi drogom, kriminalom i prostitucijom, a upozorio ju je i da je Nebojša Perunović Pančo, kojeg se tereti da je bio jedan od organizatora elitne prostitucije, pod policijskim nadzorom.

“Rekao mi je da bi bilo bolje da se maknem od njega jer je čuo da me nudi po gradu za prostituciju, da Panču prate i prisluškuju pa je bolje da se maknem jer će inače biti problema”, izjavila je Simona.

Simona nakon pronalaska Boga poručila: ‘Vjernici osuđuju i ogovaraju više nego grešnici’


Komentari