Oprez na cesti: Medo krenuo putem prema Zagrebu

Medvjed. Ilustracija.(Foto: Zoo vrt)

Hrvatski autoklub objavio je upozorenje u srijedu navečer. Mole se vozači na autocesti A6 Rijeka-Zagreb za oprez zbog životinje na cesti.

“Životinja (medvjed) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Vršek i tunela Lučice u smjeru Zagreba, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 60 km/h”, objavio je HAK.

U Zagrebu su posljednje vrijeme viđene mnoge divlje životinje od divljih svinja, lisica nadalje i jedan medo bi upotpunio kolekciju.

Jedan od zanimljivijih slučajeva divljih svinja u Zagrebu nedavno je došao u fokus javnosti. Snimka koja je kružila društvenim mrežama izazvala je lavinu komentara. Dvije divlje svinje snimljene su kako  trče Dubravom pokraj glavne prometnice i autobusne stanice.

Neviđene scene u Dubravi: Pogledajte kako divlje svinje jure pokraj ljudi na stanici


Zmije u podrumu

Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u svibnju je izvijestilo o neobičnoj akciji koju su imali u petak navečer. Naime, morali su intervenirati zbog zmije koja se smjestila u podrumu kuće jednog gospodina u Maksimiru.

Susreti s divljim životinjama uobičajeni su za planinare i izletnika koji hodaju brojnim stazama Medvednice.

Prizor na Medvednici ostavio Zagrepčanina bez riječi: ‘Kad sam pogledao gore, sledio sam se’

Na lisice su mnogi Zagrepčani već navikli, ali neke i dalje mogu iznenaditi. Poznata domaća voditeljica Tatjana Jurić imala je nesvakidašnji susret u svom dvorištu u Zagrebu o čemu je izvijestila i pratitelje na društvenim mrežama.

Otkrila je u objavi kako je ona reagirala kad ju je vidjela, je li se preplašila i što je učinila lisici kad ju je otkrila.

Poznatu Zagrepčanku zatekao nesvakidašnji prizor u dvorištu: ‘Već par dana mi netko lupa po terasi’

 


Komentari