Nakon pobune liječnika: Šef zagrebačke Traume dao ostavku

Draškovićeva ulica, Klinika za traumatologiju. Davor Vagić, Vili Beroš, Dinko Vidiović, Dragan Primorac. (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Nakon što je u javnost izašla vijest kako se u zagrebačkoj traumi odvija pobuna dijela liječnika pročelnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dinko Vidović podnio je ostavku.

Do toga je došlo nakon što je proveden izvanredni nadzor nad radom Klinike koji je pokrenuo ravnatelj Klinike Davor Vagić.

Unutarnji nadzor utvrdio je narušene odnose i komunikaciju između pojedinih liječnika i predstojnika Klinike, izvijestili su iz KBC-a.

Pije se četiri dana: Zaboravljeni ruski narodni lijek pomaže kod najtežih bolesti

Optužbe na račun Vidovića

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i mobing je dostavilo zaključak te je Vidović ponudio ostavku, koju je Vagić prihvatio.


Pobunjeni zaposlenici su tvrdili da je Vidović bio kriv za odlaske liječnika, dodjeljivanje dežurstava liječnicima koji ne bi trebali dežurati, javno kažnjavanje i ismijavanje kolega.

Pobuna u zagrebačkoj ‘traumi’, liječnici kod ministra: ‘Priče kolaju po bolnici’

“Završen je postupak povodom prijave za zaštitu dostojanstva radnika na radnom mjestu. Zapisnik o provedenom postupku rješavanja pritužbe za zaštitu dostojanstva je tajan temeljem Zakona o radu kojim je propisano da svi podaci u postupku zaštite radnika moraju ostati tajni”, navodi se u priopćenju.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i mobbing dostavilo je zaključak o provedenom nadzoru ravnateljstvu te je Vidović dao ostavku, koju je ravnatelj Vagić i prihvatio.

Početkom idućeg tjedna bit će imenovan v.d. predstojnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.


Komentari