NAKON PAKLENIH DANA STIŽE VELIKA PROMJENA: Nevrijeme, pljuskovi i osjetan pad temperatura

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/ Ilustracija

Hrvatska se nalazi u razdoblju 5. toplinskog vala ovog ljeta koji je ujedno i najdulji dosad. Temperature će ponegdje do kraja tjedna doseći gotovo 40 Celzijevih stupnjeva, no dobra vijest je da nam vrlo brzo stiže osjetna promjena vremena. Do tada izbjegavajte boravak na Suncu kada je UV indeks najopasniji (od 11 do 16 sati), pijte tekućine, nanosite zaštitan faktor i lagano se odijevajte. Kakvo nas vrijeme očekuje ove subote i u ostatku tjedna, doznajte u nastavku.

Sunčano i vruće bit će diljem Hrvatske, a u unutrašnjosti moguć slab dnevni razvoj oblaka. Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice burin, popodne povremeno umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 23 do 28, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 38 °C, izvijestili su iz DHMZ-a.

Obilje sunca uz pokoji oblak prevladavat će u Zagrebu. Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 23, a najviša dnevna temperatura od 33 do 35 °C, na okolnom gorju oko 29 stupnjeva.

U ponedjeljak vrhunac toplinskog vala, a zatim osvježenje

Vrućine će se nastaviti i u nedjelju, a početkom idućeg tjedna zapuhat će jugo koje će najaviti promjenu vremena. U Zagrebu bi se u ponedjeljak živa mogla popeti i na 35 Celzijevih stupnjeva, a dan kasnije temperatura će biti za gotovo 10 stupnjeva niža.

Mjestimična kiša, a ponegdje i jači pljuskovi s grmljavinom očekuju se u utorak, a jugo će na Jadranu okrenuti na buru što će donijeti osvježenje i u tom kraju. Moguće je i nevrijeme na kopnu, a više o tome znati će se krajem ovog tjedna.



Komentari