Nakon oluja promjena: Još uživajte u svježoj noći, evo kada prijeti novi toplinski val

Toplinski val u Zagrebu (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Nakon oluja vrijeme se počinje stabilizirati prema novoj vremenskoj prognozi, no čini se da se svi trebaju pomiriti s činjenicom da su vremenske prilike postale takve da variraju od jednog do drugog vremenskog ekstrema. Nakon oluja praćenih tučom, vrlo brzo, najavljuju prognostičari, dolazi novi toplinski val.

Razdoblje nestabilnosti polako je za nama te će od petka na kopnu prevladavati sunčano vrijeme, iako se ni tada u potpunosti ne može isključiti mogućnost za lokalni pljusak, prije svega u zapadnim krajevima. Uz dnevnu će porasti i jutarnja temperatura, a vrućina se vraća od ovog vikenda.

Danas će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice će pasti malo kiše ili pokoji lokalni pljusak. Od sredine dana na Jadranu sunčanije i uglavnom suho, a prema večeri smanjenje naoblake i u kopnenim predjelima, piše DHMZ.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjerena bura, podno Velebita ujutro i jaka, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29 °C, ponegdje u gorju malo niža.

 

Vrijeme. (Foto: DHMZ)

Povratak pravog ljeta, prijeti novi toplinski val

Prema trenutnoj prognozi, idućih će dana biti sunčanije i postupno toplije, a za vikend nam se vraćaju ljetne vrućine te je izgledno da bi idući tjedan mogao obilježiti drugi toplinski val. Još postoji mala vjerojatnost za pljusak u petak i potkraj nedjelje u zapadnim krajevima.


Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, u subotu na istoku jugoistočni.

I na moru će do kraja tjedna biti sunčano, tijekom vikenda i vruće. Od petka je pred nama razdoblje uglavnom sunčanijih i toplijih dana, pravih ljetnih koje će obilježiti vrućina kojima se trenutno ne nazire kraj, piše Crometeo.


Komentari