Loše vijesti za vozače: Od sutra skuplji i dizel i benzin

Točenje goriva (Foto: Nikola Vilic / CROPIX)

Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave i vrijedit će sljedećih 14 dana.

Benzinsko gorivo poskupit će za 0,11 EUR/l na novu cijenu od 1,54 EUR/l.

Dizelsko gorivo poskupit će za 0,08 EUR/l na novu cijenu od 1,45 EUR/l. P

lavi dizel poskupit će za 0,06 EUR/l na novu cijenu od 0,89 EUR/l.

UNP za spremnike poskupit će za 0,10 EUR/kg na novu cijenu od 1,16 EUR/kg. UNP za boce poskupit će za 0,10 EUR/kg na novu cijenu od 1,72 EUR/kg

Cijene goriva. (Foto: Vlada RH)

Ovim potezom, Vlada Republike Hrvatske nastoji ublažiti utjecaj tržišnih oscilacija na potrošače i osigurati stabilnost cijena goriva u zemlji. Predviđa se da će nova regulacija olakšati teret rasta cijena za građane i osigurati pristupačnost goriva u predstojećem razdoblju.


Cijene goriva. (Foto: Vlada RH)

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju prema premijama energetskih subjekata prije prve Uredbe, cijene bi bile znatno veće i to benzinsko gorivo bi iznosilo 1,60 EUR/l, dizelsko gorivo bi iznosilo 1,59 EUR/l, plavi dizel bi iznosio 0,98 EUR/l, UNP za spremnike bi iznosio 1,41 EUR/kg, a UNP za boce bi iznosio 2,03 EUR/kg.

Nevrijeme izazvalo kaos u Zagrebu: Na tramvajsku prugu i žice palo stablo, ZET-ovac sve snimio


Komentari