KREĆU RADOVI NA ZAGREBAČKOJ OBILAZNICI: Hoće li ovo napokon riješiti gužve i kolone na autocesti?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka obilaznica završena je davnih 1980-ih te je najprometniji dio hrvatskih autocesta.

Ljeti ta dionica zna biti zakrčena automobilima te se čeka i po nekoliko sati. Posebno se to odnosi na čvor Lučko gdje su i naplatne kućice kroz koje moraju proći brojni turisti koji putuju prema jugu.

Stoga kreću prvi radovi na proširenju tog dijela.

Konzorcij Inženjerskog projektnog zavoda i Instituta IGH potpisao je ugovor s Hrvatskim autocestama (HAC), vrijedan nešto više od 10.5 milijuna kuna bez PDV-a, za usluge izrade projekta za rekonstrukciju obilaznice grada Zagreba, priopćeno je u ponedjeljak iz Instituta IGH.

Ugovoreni radovi obuhvaćaju izradu idejnog projekta, procjene utjecaja na okoliš i ishođenje lokacijske dozvole za rekonstrukciju obilaznice grada Zagreba (Jankomir – Ivanja Reka) dogradnjom trećeg voznog traka te izradu glavnog i izvedbenog projekta i ishođenje građevinske dozvole za dionicu Jankomir – Lučko.

Udio Instituta IGH, kao partnera, u projektu iznosi 34.81 posto ukupne vrijednosti posla, odnosno, 3.67 milijuna kuna bez PDV-a, navodi se u priopćenju, a rok dovršetka usluge je 42 mjeseca od dana potpisa ugovora.



Komentari