Izglasana je nova vlada Republike Hrvatske: Jedan zastupnik pokušao pokvariti trenutak

Nakon prve sjednice 11. saziva Hrvatskoga sabora izglasana je nova Vlada mandatara Andreja Plenkovića. (Foto: Boris Kovacev/CROPIX)

Andrej Plenković, mandatar za sastavljanje nove Vlade, danas je u Saboru predstavio nove ministre. Nakon rasprave, zastupnici su glasovali o povjerenju Vladi s 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.

Sabor je izglasao povjerenje Vladi. Od 141 zastupnika koji su bili na sjednici, 79 ih je bilo za, 61 protiv, a jedan je bio suzdržan.

Nakon toga su članovi Vlade prisegnuli na svoje dužnosti.

Mlada zastupnica hit novog saziva Sabora: Zasjenila i Kolindu

Grmoja htio pokvariti trenutak

Povjerenje su izglasali nakon upadice Nikole Grmoje kojega je Jandroković prekorio.


“Ne morate pokvariti sve lijepo što se događa. Dajte malo dostojanstva trenutku, ne kvariti ovaj svečani trenutak….” replicirao mu je Jandroković.

Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.

Ivan Penava, Stipo Mlinarić. (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Penava pohvalio Pupovca

Lider Domovinskog pokreta Ivan Penava u petak je govorio u saboru. Između ostalog, osvrnuo se i na pristup nove vlade nacionalnim manjinama. Tijekom govora je pohvalio Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a.

“Jedna od tema programa vlade je sveobuhvatan pristup nacionalnim manjinama. Gdje smo rekli da nema šanse da jedna nacionalna manjina ima u bilo kojoj sferi niži standard življenja nego bilo tko od nas. Ni jedno selo, ni jedna općina, ni jedna županija i da je to naša težnja, uz jasnu ogradu od političke stranke SDSS.

Mada je danas kolega Pupovac rekao jednu vrlo značajnu stvar, što pozdravljam, a to je da mu je Hrvatska domovina. Tu već osjećamo neke druge vjetrove koje pozdravljamo i koji jako mijenjaju taj narativ”, rekao je Penava u saboru.

Kolinda u Sabor došla u haljini kakvu je nosila britanska princeza Kate

Foto:


Komentari