Istrijani digli tlak Zagrepčanima: ‘Teški cirkus, kao da nije apsolutno smeće od kvalitete’

Pula. Gastronomska ponuda i cijene na početku turističke sezone. (Foto: Dusko Marusic/CROPIX)

Cijene na Jadranu za vrijeme turističke sezone uvijek su predmet rasprava o tome je li skupo, preskupo ili nije.

Uoči godišnjih odmora svi se pitaju kakve će ih ove sezone cijene dočekati u restoranima i kafićima na moru.

Fotoreporteri već su u četvrtak prošetali Pulom i poslikali kolike su cijene nekih standardnih jela iz uobičajene ponude uoči početka sezone.

Tako se cijene ćevapa u Puli kreću od 9 do 14 eura. Pizza od 8 eura nadalje. Pržene lignje idu od 11 do 19 i pol eura. Hamburgeri se pak prodaju po 14 eura naviše.

Pripremite se za cijene na moru: Ćevapi kao nekad biftek


Razočaranje cijenama

Iako su cijene takve kakve jesu Zagrepčani su u komentarima na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo cijenama na moru uoči početka turističke sezone. Mnogi smatraju da je preskupo.

“Već sam bio i uvjerio se, znači jedan ručak ili večera kao put iz Zagreba do Splita. Za dvije osobe, autoputom”, “Neka im mama to plati”, “Budu cvilili u devetom mjesecu”, “Jest će ugostitelji svoja gov… kad im više neće dolazit turisti. Pohlepi nikad kraja”,

“Podizanje cijena ne prate sa podizanjem kvalitete pa ih jednostavno zaobilazim, a ćevape iz Kauflanda ili lignjune iz Patagonije sigurno neću ići jesti u restoran”, “To s cijenama ćevapa i burgera kao da nije apsolutno smeće od kvalitete je teški cirkus”,

“Nema im tko radit, uvoze potplaćenu radnu snagu, a cijene kao u Monacu. Žderat će sami te ćevape koji mesa nisu vidjeli. Na moru jedemo povrće, paštetu, mesni narezak”, bili su komentari ljutitih građana.

Pula, 060624.
Gastronomska ponuda i cijene na pocetku turisticke sezone.
Foto: Dusko Marusic / CROPIX

Alternativne metode

Mnogi ističu kako će na moru koristi alternativne metode zbog takvih cijena.

“Nemam problema jesti paštetu i salamu 7 dana na moru, tko hoće neka plaća. kad se vratim doma udarim prvo nešto ispod peke, pa onda kotlovinu, a onda ako mi se da i nekog praščića ili janjića na ražanj. Brzo prođe 7 dana na moru”, “Ima paštete i paradajza dont worry. Prošle godine su u nekim mjestima prazni restorani zjapili mogli bi ove godine još koji”,

“Imam ja roštilj, i štednjak, a imam ja domaće svinje, piliće, jaja svega povrća, imam ja i kombi i juhu ni kavu neću popit”, “Ajmo svi lupit cijene svog rada da radimo kao na moru četiri mjeseca u godini”, pisali su neki.

A sezona još nije ni počela: Pogledajte koliko je kuglica sladoleda u Puli

Neki pak upiru prstom u cijene u Zagrebu.

“Pa takve su cijene i u Zagrebu u čemu je problem pecite vi ćevape kad u nabavi koštaju 10 ili 11 eura pa lepinja, luk, radna snaga, porezi, energija. Još malo i koštaju”, “U Zagrebu pofureni ćevapi iz dostave kaj netko peče u garaži su 7 eura”, isticali su.

Mnogi su se građani ipak pomirili sa situacijom pa komentiraju kako su cijene danas takve kakve jesu te će oni koji imaju novca na more ići, a oni koji nemaju ostati kod kuće.


Komentari