Hrvat razotkrio ‘skupi’ trik na benzinskoj: ‘Pumpaši se dosjetili kako pljačkati narod’

Točenje goriva. Ilustracija. (Foto: Davor Zunic / CROPIX)

Vlada Republike Hrvatske donijela je prvog srpnja novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uredba je stupila na snagu 2.srpnja i vrijedi 14 dana od dana stupanja na snagu.

Benzinsko gorivo poskupilo je za 0,11 EUR/l na novu cijenu od 1,54 EUR/l.

Dizelsko gorivo poskupilo je će za 0,08 EUR/l na novu cijenu od 1,45 EUR/l.

Plavi dizel poskupio je za 0,06 EUR/l na novu cijenu od 0,89 EUR/l.

UNP za spremnike poskupio je za 0,10 EUR/kg na novu cijenu od 1,16 EUR/kg.

UNP za boce poskupio je za 0,10 EUR/kg na novu cijenu od 1,72 EUR/kg.


Cijene goriva. (Foto: Vlada RH)

Trik na benzinskoj postaji

Na Facebook stranici Velika škrtica  jedan je građanin objavio što je doživio na benzinskoj postaji kada je htio natočiti dizel u svoje vozilo.

“Vraćajući se iz Zadra na obilaznici stanem na prvoj benzinskoj.Ne žurim se.
Na godišnjem sam. Ulazim u benzinsku i pitam trgovca gdje se nalazi pištolj s “jeftinim” dizelom. Drsko odgovara na svim “pištoljima” je ista cijena.

Šest pumpi s dvije vrste premium/fuel save dizela i onda hodajući unaokolo negdje tamo udaljeno od svih ostalih “pištolja” stoji pomalo derutna mala gotovo nevidljiva mala punionica sa “pištoljem” na kojem piše EURODIZEL. Na prvu ne znaš je l’ to voda, zrak za gume.. ne to je točionica s jednim pištoljem na kojem možeš natočiti dizel po cijeni koju je odredila Vlada”, napisao je u objavi.

U stanu Zagrepčanke dogodio se incident dok je bila na putu: ‘Nisu mi ni javili da se ne sekiram’

‘Pumpaši su se dosjetili kako pljačkati narod’

Naravno, nije mu se svidjela takva situacija na benzinskoj postaji pa nastavio.

“Pumpaši” su se dosjetili kako pljačkati narod. Većina benzinskih postaja uklonila je sve “pištolje” s običnim jeftinim dizelom i postavili su je negdje gotovo na skriveno mjesto jer je po zakonu moraju imati, a  98% “pištolja” je tipa premium dizel, extra dizel, superpower dizel”, istaknuo ja pa nastavio kako je njegovu priču potvrdio i dugi čovjek kojeg je sreo na benzinskoj.

“I dok ja tako točim prilazi mi naš čovjek i govori sa smiješkom: A našli ste je. Kaže na svim pumpama su kvarni ljudi.

Čovjek mi govori da ima 5 svojih kamiona. Cisterni. Vozi za benzinske postaje. Nije to nikakav extra dizel, turbo, clean max, dizel i slično. Govori mi kako uvijek u rafineriji cisternu toči na istom mjestu. Uvijek čisti dizel, a na benzinskoj postaji istače gorivo na priključke premium i ostalih dizela. Drugim riječima u svoj auto točite običan dizel ali eto na vašem pištolju piše da je on neki extra, vise oktana, čisti dizne, čisti pumpu, auto ide brže manje troši i vi sa smiješkom odlazite misleći kako sada u rezervoaru imate posebno vrijedno gorivo”, napisao je u nastavku objave.

Gužve na naplatnoj postaji Lučko (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Istaknuo je kako, ako uzmete krivi pištolj i niste našli točionicu s “jeftinim” dizelom onda je 11 litara razlike što je značajno.

“Nije to samo na autocestama. Provjerite pumpe u gradu gdje točite. Obično tamo gdje je najlakši pristup vozilom nema “pištolja” sa “jeftinim gorivom”, upozorio je.


Komentari