Dječak se penjao i pao s visoke stijene: Iz mora ga izvlačili vatrogasci

Pula, stijene. (Foto: Goran Sebelic/CROPIX)

U subotu poslijepodne na Galebovim stijenama u Puli dogodila se nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio 12-godišnji dječak iz Njemačke. Prema izvješću istarske policije, dječak se penjao na stijenu nekoliko metara iznad mora kada se poskliznuo i pao u more, udarivši pritom o stijene.

Dojava o nesreći zaprimljena je u 16:45 sati, nakon čega je na mjesto događaja odmah stigla ekipa pulske policije. Istragom je utvrđeno da je dječak, njemački državljanin, prilikom penjanja na stijenu visoku šest do sedam metara izgubio ravnotežu te pao u more, zadobivši teške ozljede.

Zbog klime izgorila kuća u Dugom Selu, stručnjaci: ‘To je ono što ljudi ne razumiju kod klime’

Brza reakcija

Djelatnici pulske javne vatrogasne postrojbe brzo su reagirali, izvukavši dječaka iz mora. Hitna medicinska pomoć prevezla ga je prvo u pulsku bolnicu, a potom i u riječku bolnicu na daljnju obradu.

Istarska policija još jednom apelira na građane i turiste da budu izuzetno oprezni prilikom boravka uz more. Posebno upozoravaju na opasnost skakanja u vodu nepoznate dubine te skakanja sa stijena i drugih neuređenih mjesta, gdje je takva aktivnost zabranjena ili vrlo rizična.



Komentari