ZET poziva na oprez: ‘Savjetujemo vam da ne dajete svoje osobne podatke’

Tramvaj linija 2 (Foto: Wikipedia/BY-SA 4.0)

Zagrebački gradski prijevoznik ponovno je žrtva internetskih prijevara. Kako su objavili na svojim stranicama, na Facebooku su se pojavili profili koji se lažno predstavljaju kao ZET, nudeći određene pogodnosti.

“Tako se obmanjuju korisnici društvene mreže Facebook. Napominjemo kako je ZET – Zagrebački električni tramvaj jedini pravi profil naše tvrtke.

Uočite li stranicu koja se oglašava kao ZET, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđene opcije u njihovim objavama te da ne dajete svoje osobne podatke. Što se tiče aktualnih objava, a vezani su uz tvrtku, one su vidljive isključivo na našem službenom profilu”, poručuju iz ZET-a.

Primjer lažne stranice na Facebooku (Foto: ZET)

Nemojte kliknuti na poveznicu

Radi jednostavnijeg raspoznavanja, iz ZET-a su objavili fotografiju koja prikazuje jedan od lažnih primjera. Na njoj piše kako se korisnicima nudi vrijednosna kartica za samo nekoliko eura i tako im se pruža cjelogodišnja vožnja autobusima i tramvajima praktički besplatno.

Naravno, kao i u većini slučajeva, u postu je priložen i link na koji korisnici mreža trebaju kliknuti kako bi ostvarili svoje “pogodnosti”. Obično je riječ o pokušaju krađe osobnih podataka kako bi se napravila značajna financijska šteta.


 


Komentari